Сб, 2024-04-20, 09:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:25
Єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини створять у Києві
Інші останні Культурні новини

У Києві буде створена єдина інформаційна база пам'яток культурної спадщини з відкритим доступом до ознайомлення.

Відповідне рішення підтримали на засіданні Київської міської ради 80 із 87 зареєстрованих у сесійній залі депутатів, передає УНІАН.

Згідно з рішенням, буде створено програмний модуль "Інформаційна база пам'яток культурної спадщини" та інформаційний шар "Пам’ятки культурної спадщини міста Києва".

Контент–адміністратором програмного модулю визначено Департамент культури Київської міської державної адміністрації. Він повинен протягом одного місяця з дня набрання чинності цим рішенням розробити технічне завдання, в якому передбачити відображення інформаційної бази пам’яток на єдиному інформаційному ресурсі геопросторових даних Києва для відкритого доступу.

"Загалом на різних веб-ресурсах є вибіркова інформація щодо тих чи інших об'єктів, але один ресурс, де була б вичерпна інформація щодо всіх пам'яток культурної спадщини Києва та їхнього поточного стану, – відсутній. Окрім того, інформація щодо результатів перевірок органами охорони культурної спадщини та дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках наразі доступна лише на службовому рівні. Саме тому необхідно створити єдину базу, до якої всі матимуть вільний доступ", - переконана член постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Людмила Березницька, яка є суб'єктом подання даного проекту рішення.

Відповідна база міститиме дані щодо форми власності та технічного стану пам'яток, можливі охоронні договори, які укладалися із власником, дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках, відомості про наявні судові спори щодо порушення законодавства з питань охорони культурної спадщини. Також публікуватимуться дані про заходи реконструкції та музеєфікації пам'ятки, де обов'язково зазначатиметься повний перелік заходів та дати виконання робіт.

"Створення єдиного ресурсу сприятиме відкритому доступу громадян до бази даних пам'яток культурної спадщини столиці. Також це дасть можливість створити умови для громадського контролю за збереженням пам'яток культурної спадщини та сприятиме зменшенню кількості порушень законодавства в даній сфері", - заявила голова профільної комісії Вікторія Муха.

Раніше повідомлялося, що Національний художній музей збирається до 2019 року оцифрувати всі експонати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 676 | Додав: adminA | Теги: єдина інформбаза пам'яток культурно, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]