Чт, 2024-04-25, 14:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:35
Екс-президента Мурсі звинуватили у шпигунстві та вбивствах
Інші останні Новини світу
Прокуратура Єгипту висунула офіційні звинувачення проти поваленого Президента Мохаммеда Мурсі, проти якого раніше в липні було порушено кримінальну справу, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Мурсі звинувачують у вбивстві в'язнів і військовослужбовців, крім того, ведеться розслідування за заявами про причетність Мурсі до шпигунства, підбурювання до насильства і заподіяння збитків економіці Єгипту.

Прокуратура зажадала затримати Мурсі на 15 діб за змову з терористичним угрупованням ХАМАС у 2011 році, за допомогою якого він здійснив втечу з в'язниці.

Як пояснили єгипетські прокурори, вони вже допитали Мурсі і повідомили йому про висунуті проти нього звинувачення.

Колишнього президента Єгипту Мурсі усунули з посади 3 липня 2013 року в результаті ультиматуму, висунутого військовими. Нині він утримується під вартою в невстановленому місці. По всій країні тривають сутички прихильників і супротивників Мурсі. В цілому з 3 липня, коли скинули з посади президента країни Мурсі, в Єгипті загинули 100 осіб.

Державний переворот посилив конфлікт політичних опонентів. Коли з протестами на вулиці вийшли прихильники Мурсі, в рядах "Братів-мусульман" почалися арешти. У Каїрі було розстріляно демонстрацію прихильників Мурсі. Це сталося після того, як армійське командування заявляло про те, що визнає право громадян на виступи.

Сім'я Мурсі загрожує подати на збройні сили до суду за викрадення. Із закликами до звільнення Мурсі виступили Євросоюз і США. Тимчасово виконувачем обов'язків президента країни призначено Адлі Мансура.

Зазначимо, 25 липня прокуратура Єгипту видала ордер на арешт лідера "Братів-мусульман" Мохаммеда Бадіа. Крім того, затримання загрожують ще восьми членам руху. Всіх їх звинувачують в підбурюванні до насильства.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Екс-президента Мурсі, шпигунстві та вбивствах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]