Чт, 2024-04-25, 16:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
Експерти і політики: Врадіївка - початок кінця Сім'ї
Інші останні Кримінальні новини
Начальник головного штабу МВС України Володимир Березан запевняє, що МВС розслідувало б інцидент із зґвалтуванням у смт Врадіївка Миколаївської області і без масового протесту жителів. "Я не думаю, що міліція таким чином захищала честь свого мундира. Ми проти того, щоб казали, що ми так захищаємо честь міліції... Я не можу сказати, що якби не люди, які вийшли, то ми б не діяли в рамках законодавства" , - сказав Березан в ефірі "5 каналу" у вівторок, 2 липня, ввечері.

За його словами, співробітники Служби внутрішньої безпеки МВС виїхали на місце події ще до того, як місцеві жителі почали свою акцію біля райвідділку міліції.

У свою чергу, екс-очільник МВС Юрій Луценко висловив свою категоричну незгоду зі словами міліцейського чиновника, зазначивши, що якби не люди, які вийшли на вулиці Врадіївки, вимагаючи затримання другого міліціонера, то правоохоронці б "зам'яли" цей інцидент, або ж "крайнім був би таксист".

Також Луценко висловив думку про те, що після інциденту у Врадіївці міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку слід було б розпустити весь райвідділ міліції і підібрати нові кадри. Він також підкреслив, що міністру треба було б вибачитися від імені всіх міліціонерів за цю подію. "Я вважаю неприпустимим з боку міністра не вибачитися за це", - сказав Луценко.

Екс-міністр також зазначив, що з боку міліції було бажання "зам'яти, сфальсифікувати цей злочин", адже у міліцейському зведенні спочатку була спотворена інформація про цю подію.

"В Україні відсутня правоохоронна система. Ніщо не становить такої загрози людям, як співробітники правоохоронних органів. У них безкарність, безконтрольність і бандитські завдання від влади. Нормальні люди звідти або пішли, або сховалися", - підкреслив Луценко.

З іншого боку, екс-міністр назвав ненормальним факт штурму райвідділку жителями Врадіївки і назвав це крайнім заходом. "Якби люди не повстали, все було б замазано і забуто", - резюмував Луценко.

Водночас заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфименко повідомив, що дані про події, що сталися 1-2 липня біля райвідділу міліції внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, їм буде дана належна правова оцінка.

Також, за його словами, в даний час слідчий готує подання до суду для обрання запобіжного заходу співробітнику міліції Євгену Дрижаку, який підозрюється у зґвалтуванні, у вигляді арешту.

Крім того, за словами заступника прокурора області, у четвер прокуратура чекає висновку експертизи відеозаписи камер спостереження райвідділу, які прояснять ситуацію з алібі Дрижака.

Політолог: це може виявитися початком кінця одного із Сім'ї

Політичний експерт Тарас Березовець на власній сторінці у Facebook написав, що після впізнання третього злочинця - лейтенанта Дрижака - проблеми для Захарченка тільки починаються.

"Після впізнання третього злочинця - лейтенанта Дрижака - проблеми для Захарченка тільки починаються. Тепер йому не відкрутитися і доведеться притягати до кримінальної відповідальності своїх підлеглих за брехливі свідчення. Адже ці негідники створювали для колеги-ґвалтівника алібі, що він нібито весь час провів у відділку.

В ефірі каналу "Інтер" в сюжеті про виступ Захарченка в Раді було помітно, як сильно у нього тремтіли руки. Це може виявитися початком кінця одного із Сім'ї. Або навпаки - приводом для підвищення. Це Україна", - написав політолог.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщука і таксиста затримано, у Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділку.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагають його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня міністр Захарченко заявив, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 990 | Додав: adminA | Теги: Експерти і політики, Врадіївка, початок кінця Сім'ї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]