Чт, 2024-04-25, 15:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:12
Епідемія грипу вже в 21 області
Інші останні Медичні новини

На грип та ГРВІ в Україні з 19 по 25 грудня захворіли 419,4 тис. осіб, з них 61,7% - діти до 17 років, повідомив Центр грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в інформаційному бюлетені в середу, 28 грудня.

Епідемічний поріг перевищено в 21 області, в шести з них - Житомирській, Запорізькій, Чернівецькій, Херсонській, Дніпропетровській, Закарпатській - поріг перевищено вдвічі.

Тільки в трьох областях - Одеській, Івано-Франківській, Харківській захворюваність нижча за епідемічний рівень.

Сумарний показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 984,8 осіб на 100 тис. населення, що на 8,9% більше, ніж минулого тижня.

За вказаний період летальні випадки, пов'язані з грипом, не зареєстровані.

З початку сезону грипу 2016-2017 рр. провакциновано понад 103 тис. людей. Рівень вакцинації проти грипу нижче середнього в 18 областях.

При цьому з груп медичного ризику (особи з високою ймовірністю клінічних ускладнень від грипу) і епідеміологічного ризику (особи з високою ймовірністю поширення інфекції) вакциновано 4,7% і 15,7% від загальної кількості людей цих груп, які підлягають вакцинації.

Раніше повідомлялося, що від грипу померли вже 5 осіб.

В Одесі школи пішли на карантин

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської міськради вирішила запровадити обмежувальні заходи на період росту захворюваності на грип та ГРВІ в Одесі.

Як повідомила прес-служба міськради, в місті посилено протиепідемічний режим в місцях масового перебування людей, до яких належать: аеропорт, вокзал, автовокзали, дитячі дошкільні установи, школи, підприємства, установи культури і освіти та торгівлі незалежно від форми власності. У них повинні бути забезпечене вологе прибирання приміщень із застосуванням засобів дезінфекції, регулярне провітрювання, кварцування тощо.

Крім того, в школах міста призупинено навчальний процес.

У всіх лікувально-профілактичних установах Одеси запроваджено масковий режим і заборону на відвідування пацієнтів у стаціонарах.

"Також тимчасово припинена планова профілактична госпіталізація пацієнтів з хронічними захворюваннями при відсутності показань до ургентної госпіталізації. Це дозволить забезпечити необхідний резерв ліжок на випадок надходження пацієнтів з грипом і важкою пневмонією... Департаментом охорони здоров'я додатково розроблений план перепрофілювання відділень міських стаціонарів на випадок збільшення кількості госпіталізації пацієнтів з грипом та ГРВІ. Ліжковий фонд медустанов Одеси дозволяє забезпечити надання медичної допомоги в повному обсязі", - зазначили в міськраді.

Поліклінічні заклади в усіх районах Одеси працюватимуть 7 днів на тиждень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: епідемія грипу, 21 область | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]