Ср, 2024-04-17, 02:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Газ із Європи вже імпортує холдинг Ахметова
Інші останні Економічні новини
18 липня "ДТЕК Трейдинг" українського олігарха Ріната Ахметова розпочав імпортувати природний газ з Європи, пише "Економічна правда" з посиланням на повідомлення компанії.

Згідно з повідомленням, в липні ДТЕК планує імпортувати до 100 млн куб м природного газу.

Обсяг імпорту до кінця року буде коректуватися, виходячи з економічної доцільності та кон'юнктури на українському і європейському ринках газу. ДТЕК є одним з найбільших українських трейдерів енергоресурсів.

Вугільну продукцію компанії споживають електростанції і промислові підприємства в Європі, Азії, Північній і Південній Америці, Африці. Постачання електроенергії здійснюються в Угорщину, Словаччину, Румунію, Польщу, Молдову, Бєларусь.

"З метою здійснення прозорих продажів кінцевим споживачам у Європі було створено швейцарський підрозділ компанії - DTEK Trading SA. Вихід ДТЕК у нафтогазовий бізнес продиктований необхідністю забезпечити ресурсами власні генерувальні потужності і потреби підприємств групи СКМ, що в цілому становить близько 6 млрд куб м на рік", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 липня енергохолдинг "ДТЕК" олігарха Ріната Ахметова створив трейдингову компанію для забезпечення прямого виходу на енергетичні ринки Європи.

Як відомо, на початку 2013 року компанія досягла угоди про придбання пакета акцій ПрАТ "Нафтогазвидобування" - найбільшої приватної газодобувної компанії України з перспективами розвитку видобутку природного газу до 1,5 млрд куб м.

У липні 2012 року "ДТЕК Трейдинг" отримав п'ятирічну ліцензію на постачання природного газу, що дозволило зайняти активну позицію на внутрішньому і зовнішньому газових ринках.

Стратегія розвитку ДТЕК до 2030 року передбачає створення диверсифікованої енергетичної компанії з присутністю на зовнішніх ринках.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: газ із Європи, холдинг Ахметова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]