Сб, 2024-04-20, 09:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:59
Генасамблея ООН затвердила "кримську" резолюцію
Інші останні Новини України

Генеральна Асамблея ООН у понеділок 19 грудня затвердила Резолюцію про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна), проект якої був прийнятий 15 листопада в Третьому комітеті Організації.

Голосування відбулося в понеділок у рамках 65-ї пленарної зустрічі Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, передає "Укрінформ".

"Результат голосування наступний: "за" - 70, "проти" – 26 при 77 тих, хто утримався" – заявив голова засідання Генеральної Асамблеї.

Документ засуджує серйозні порушення і зловживання по відношенню до жителів Криму, включаючи позасудові вбивства, викрадення людей, насильницькі зникнення, політично мотивовані кримінальні переслідування, дискримінацію, залякування, насильство, тортури та інші порушення прав людини в Криму. Резолюція закликає Росію як державу-окупанта дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права та звільнити негайно українських громадян, які були незаконно затримані та осуджені без урахування елементарних норм правосуддя.

Документ також містить звернення до Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо підготовки звіту по ситуації на Кримському півострові. Серед іншого, в резолюції йдеться про необхідність забезпечення з боку окупаційної влади РФ безперешкодного доступу міжнародним правозахисникам, у тому числі, які діють під егідою ООН.

Як повідомлялося, 15 листопада країни-члени ООН на засіданні Третього комітету ГА ООН попередньо ухвалили (76 – "за" і 26 – "проти") проект резолюції A/C.3/71/L.26 по Криму.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко після цього назвав документ "інструментом додаткового тиску на Росію". Український дипломат зауважив, що Україна разом з міжнародними партнерами продовжуватиме роботу на цьому напрямі, щоб змінити ставлення до Кримського питання щонайменше в рамках ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: кримська резолюція, генасамблея оон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]