Чт, 2024-04-25, 00:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:23
Геть ментовський бєспрєдєл - Україна мітингує на підтримку Врадіївки
Інші останні Надзвичайні новини
Сьогодні в Полтаві представники громадськості і політичних партій провели біля облдержадміністрації мітинг на підтримку жителів Врадіївки і з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Учасники акції тримали в руках плакати: "Свавільникам з влади не буде пощади!", "Геть ментовський бєспрєдєл!", "Врадіївка повстала, повстане і Полтавщина" та інші, повідомляє УНІАН.

Оратори наголошували, що вони протестують проти "свавілля міліції, продажних судів і прокуратури і хочуть домогтися, щоб в державі, нарешті, почалися зміни, адже так далі жити не можна".

Після акції біля Полтавської ОДА, учасники акції перемістилися до будівлі управління МВС України у Полтавській області. Там відбувся ще один мітинг з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і припинення "міліційного бєспрєдела".

Нагадаємо, 8 липня в Сумах під стінами управління Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області відбувся мітинг громадськості з вимогою звільнення Захарченка з посади міністра МВС у зв'язку з діями міліціонерів у Врадіївці.

"Свободівці" півгодини "постояли на захисті кожного громадянина" під адміністрацією у Львові

Сорок "свободівців" із прапорами сьогодні півгодини пікетували Львівську обласну адміністрацію і вимагали зупинити свавілля правоохоронних органів. Про це повідомляє Gazeta.ua.

У парку перед будівлею молоді хлопці переодягнуті у чорні футболки з написом "Свобода Сихів", розгорнули чорний плакат "Сихів" (Сихів - район Львова), прапори з партійною символікою. Пікетувальники стали навпроти будівлі адміністрації.

Ведучий мітингу заявив у гучномовець: "Ми сьогодні зібралися тут, щоб стати на захист кожного українця. Ця влада експлуатує нас податками, антиукраїнськими законами. А тепер ще й взялися до фізичної розправи".

Головним приводом до пікетування стали нещодавні події у Врадіївці.

"Свободівці" перші прибули у Врадіївку, щоб з'ясувати ситуацію. І якби люди там не повстали, влада би приховала злочин, дівчину зробили би божевільною або хворою", - зазначив ведучий. Мітингувальники супроводжували такі репліки вигуками: "Зупиніть свавілля - припиніть війну", "Міліцію за ґрати!", "Україна - понад усе!".

Присутній на мітингу депутат обласної ради від "Свободи" Михайло Барбара заявив у промові: "400 тисяч міліціонерів сьогодні налічує МВС, їхня кількість надалі збільшується. Це при тому, що чисельність Збройних Сил - 150 тисяч, і армію ще скорочують до 100 тисяч".

"Ми перетворюємося на державу жандармів. Кого боїться ця влада, що забезпечує себе міліцією? Вони повинні знати, що ми не допустимо свавілля. Як треба, ми виїдемо у Київ і там будемо стояти... Ми не дозволимо знущатися з простих громадян", - додав депутат.

Наприкінці ведучий зачитав звернення до голови обласної адміністрації. Мітингувальники вимагають створити гарячу лінію на захист знедолених владою громадян, офіційно засудити дії міліції, провести атестацію кожного працівника МВС та звільнити людей із сумнівним минулим.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділку.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділку міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижака перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і заарештували.

Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: україна, ментовський бєспрєдєл, підтримку Врадіївки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]