Сб, 2024-04-20, 07:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:04
Гігантських ос, які мандрують на бабках знайшли на Тайвані
Інші останні Новини світу
Новий вид паразитичних ос, які використовують бабок як повітряний транспорт, ентомологи виявили на Тайвані.

Оси чекають, коли бабки відкладуть яйця, і після цього заражають їх.

Опис нового виду, що отримав назву Hydrophylita emporos, опублікований в журналі Plos ONE, повідомляє Infox.ru.

Він підготований британськими фахівцями з Лондонського музею природної історії.

Оси роду Hydrophylita раніше були відомі лише з Південної Америки, тож H. emporos - перший його представник, виявлений в Старому світі. Ці істоти належать до сімейства ос-наїзників Trichogrammatidae.

Це сімейство налічує близько 800 видів і відомо тим, що в нього входять найменші комахи в світі, чия довжина не перевищує 0,17 міліметрів.

H. emporos в порівнянні з деякими своїми родичами просто "гігант" - розміри самок цього вигляду складають 1,1-1,2 міліметра. Автори роботи з'ясували, що вони паразитують на бабках-красунях (Calopterygidae).

Як і у інших ос-наїзників, личинки цих комах розвиваються в яйцях своїх господарів. Бабки відкладають свої яйця під воду, так що самкам H. emporos, щоб їх заразити, доводиться пірнати.

Спостереження показали, що найчастіше оси переміщаються, сидячи на черевці бабки. Як тільки вона опускає черевце у воду, щоб відкласти яйця, оси скачуються по ньому вниз і проводять зараження.

Мабуть, оси сидять на черевці бабки, щоб дочекатися, коли воно прорве плівку води. Пірнати самостійно, долаючи поверхневе натягнення води своїми силами, цим крихітним істотам набагато складніше.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 932 | Додав: nowyny | Теги: тайвань, гігантських оси, мандрують на бабках | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]