Чт, 2024-03-28, 12:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:27
Готує нові правила Мадрид, які заборонять здавати квартири туристам
Інші останні Новини Європейського Союзу

Мерія Мадрида готує нові суворі правила, які фактично повністю заборонять здавати приватне житло в іспанській столиці для туристів.

Про це повідомляє The Local.

Нові заходи були оголошені на цьому тижні в рамках боротьби з масовим туризмом, на який скаржаться місцеві жителі. За їхніми словами, через сервіси на зразок Airbnb зростає орендна плата і для них.

У мерії заявили, що нові правила призначені "для збереження використання будівель в якості житла, таким чином, запобігаючи використанню житла виключно для туристів".

Різні обмеження будуть застосовуватися до чотирьох зон міста, причому найсуворіші обмеження будуть в центральному районі.

Нові правила забороняють оренду туристичних квартир більш ніж 90 днів на рік. Вони також будуть перешкоджати перетворенню цілих багатоквартирних будинків на житло для туристів без спеціальної ліцензії, як у готелів, і мораторій на видачу таких ліцензій буде, щонайменше, на рік.

Від квартир для туристів в Центральній зоні вимагатимуть окремого входу на вулицю від постійних жителів, що фактично виключає всі квартири, крім розташованих на першому поверсі.

У квітні іспанське курортне місто Пальма на острові Майорка заявило, що заборонить здавати власникам квартир апартаменти для туристів.

Раніше Барселона також заявила, що буде вести боротьбу з сервісами по оренді приватного житла, накладаючи великі штрафи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: мадрид, квартири туристам, заборона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]