Пт, 2024-04-19, 06:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Із заблокованого Сейму Качиньський вибрався за допомогою поліції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Заблоковану протестувальниками будівлю польського Сейму за допомогою поліції вдалося залишити голові правлячої партії «Право і справедливість» Ярославу Качиньському. Вийти з будівлі йому допомогла поліція.

Як повідомив польський телеканал TVN24, поліцейські відтіснили протестувальників і звільнили Качиньському дорогу.

Політик зміг залишити будівлю Сейму о 2:40 ночі.

Представник опозиційної партії заявив, що поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників, які намагалися заблокувати виїзд його автомобіля. Машина Качиньского поїхала в супроводі автомобіля прем'єр-міністра Беати Шидло, а також декількох інших.

Нагадаємо, у Польщі учасники протестів заблокували всі виходи з будівлі Сейму.

Ще вчора 16 грудня опозиція днем блокувала роботу Сейму, відмовившись брати участь у засіданні на знак протесту проти обмеження доступу представників ЗМІ на слухань.

Згідно з новими правилами, з наступного року запис на засіданні зможуть вести тільки п'ять польських телекомпаній. Ініціатори введення цих обмежень заявили, що журналісти відволікають депутатів, задаючи непотрібні запитання.

Депутати опозиційних партій назвали нововведення обмеженням свободи слова і простояли кілька годин біля трибуни спікера Сейму, зірвавши таким чином, голосування по бюджету на 2017-й рік. Після цьому, за рішенням депутатів правлячої партії, голосування було перенесено в інший зал.

Тепер опозиція звинувачує депутатів від правлячої партії "Закон і справедливість" у тому, що вони прийняли бюджет на наступний рік з порушеннями законодавства. На їхню думку, депутати не мали права переносити голосування в інший зал і воно є нелегітимним.

Поліція спростовує використання щодо протестувальників сльозогінного газу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 761 | Додав: adminA | Теги: поліція, заблокований Сейм, Качиньський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]