Пт, 2024-04-26, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
Янукович зайнявся погромами на Миколаївщині. Пшонка рубає з плеча
Інші останні Кримінальні новини
Президент України Віктор Янукович взяв під особистий контроль розслідування Генеральною прокуратурою справи про зґвалтування 29-річної мешканки смт Врадіївка Миколаївської області.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Янукович доручив Генеральному прокурору Віктору Пшонці провести нараду з керівництвом Служби безпеки України та Міністерством внутрішніх справ для вивчення всіх фактів участі співробітників правоохоронних структур у протиправних діях.

"Керівники СБУ і МВС, за дорученням президента, мають найближчим часом провести колегії з виявлення фактів та запобігання правопорушенням. Результатом проведених колегій має стати чіткий план щодо приведення дій персонального складу правоохоронних служб до вимог чинного законодавства", - наголошується в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави держави у вівторок, 2 липня.

Нагадаємо, вночі проти 2 липня, вимагаючи арешту капітана міліції, якого жителі вважають причетним до звірячого побиття і зґвалтування Ірини Крашкової, жителі Врадіївки пішли війною на міліцію - знесли ворота райвідділку, розбили в будівлі вікна та службові автомобілі, що стояли поруч. Проти людей використовували газ і нібито стріляли.

У Врадіївській ЦРЛ стверджують, що цієї ночі до них доставили трьох постраждалих - усі чоловіки. Один був доставлений з рубаною раною голови, другий зі скаргами на печіння очей, а третій - у стані алкогольного сп'яніння.

Як мінімум четверо людей постраждали внаслідок сутичок під райвідділком міліції у Врадіївці.

Генпрокурор звільнив районного прокурора в Миколаївській області

Пшонка своїм наказом у вівторок звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка після подій навколо резонансного злочину за участю правоохоронців у селищі Врадіївка.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, Мочалка звільнено "за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю під час проведення слідства органами внутрішніх справ".

На виконання доручення генпрокурора в Миколаївську область виїхали співробітники центрального апарату Генпрокуратури України у зв'язку з резонансним злочином щодо 29-річної мешканки Врадіївського району та подій, що відбулися 1 липня.

Миколаївський губернатор вимагає переатестувати співробітників відділку

Губернатор Миколаївської області Микола Круглов вимагає від керівництва МВС України звільнити начальника Врадіївського райвідділу міліції і переатестувати співробітників райвідділку. Як повідомили у прес-службі Миколаївської обладміністрації, з такою вимогою Круглов звернувся до комісії Центрального апарату МВС України, яка працює на місці подій.

Як уточнили в ОДА, голова Миколаївської облдержадміністрації Круглов сьогодні перебуває у Врадіївському районі, аби особисто з'ясувати всі обставини надзвичайної ситуації, що трапилася в районі.

Крім того, як повідомили у прес-службі, "сьогодні відбулася телефонна розмова Круглова з Януковичем, під час якої керівник області поінформував главу держави про надзвичайну ситуацію, що склалася у Врадіївському районі".

У ході розмови наголошувалося, що всі причетні до скоєння злочину за результатами розслідування беззастережно будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і покарані відповідно до вимог кримінального законодавства.

Також за дорученням Круглова постраждалу в лікарні відвідала начальник управління охорони здоров`я облдержадміністрації Світлана Хотіна і поспілкувалася з дівчиною та її родичами. У ході спілкування з лікарями обговорювався стан здоров`я, забезпеченість необхідними медичними препаратами для ефективного лікування.

"Все необхідне лікування і медичні препарати представлені в повному обсязі і забезпечуватимуться органами влади і надалі", - заявляють в ОДА.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: Янукович зайнявся погромами на Мико | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]