Пт, 2024-03-29, 12:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:35
Клієнтам "Приватбанку" обіцяють вільний доступ до грошей
Інші останні Економічні новини

Клієнти "Приватбанку" не матимуть проблем із доступом до своїх коштів – зарплати, пенсії, стипендії, які проходять через цей банк, будуть надходити справно.

У цьому запевнили міністр фінансів Олександр Данилюк та голова Національного банку Валерія Гонтарева на спільній прес-конференції у понеділок зранку, 19 грудня, передає "Українська правда".

"Вчора уряд прийняв рішення про входження держави до капіталу "Приватбанку". Відтепер банк належить державі в особі Міністерства фінансів. Таке рішення було прийнято з огляду на системне значення цього найбільшого в країні банку", – сказав Данилюк.

"Це дозволить стабілізувати банк, зберегти кошти майже 20 (мільйонів – ред.) вкладників "Приватбанку", а також забезпечити стабільність фінансової системи країни", – заявив він.

За словами міністра фінансів, "завдяки передачі у державну власність банк продовжує працювати"

"Це дозволяє вкладникам мати безперервний доступ до своїх грошей. Із процедурних причин тимчасово на 1 день буде призупинено обслуговування клієнтів – юридичних осіб. Але вже приймаються кроки, щоб це мало мінімальний вплив на їхній бізнес. Інших обмежень для клієнтів зараз не передбачено і не відбувається", – заявив Данилюк.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про перехід 100% акцій "Приватбанку" у власність держави.

За два дні перед цим уряд змінив процедуру націоналізації банків.

Зазначимо, у серпні Генеральна прокуратура повідомляла, що службові особи "Приватбанку", зловживаючи службовим становищем, заволоділи 19 мільярдами рефінансу НБУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: вільний доступ до грошей, клієнти Приватбанку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]