Чт, 2024-04-18, 09:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:16
Ключову дорогу до Приштини косовські серби заблокували
Інші останні Новини світу

Косовські серби у вівторок заблокували дорогу на півночі Косова у відповідь на видворення сербського високопоставленого дипломата.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними агентства, серби заблокували вантажівками ключову дорогу, що зв'язує північ Косова з Приштиною.

Окрім того, через затримання дипломата в Косові розпалася урядова коаліція. Керівництво "Сербського списку", політичної групи сербської громади в Косові, прийняло рішення залишити уряд у Приштині.

У вівторок політики, які представляють сербську меншину в Косові, зустрілися з президентом Сербії Александром Вучичем у Белграді і повідомили його, що більше не будуть підтримувати уряд Косова.

Нагадаємо, у понеділок у північній части Митровиці – косовському анклаві із сербськомовним населенням – відбулася спецоперація із затримання Марка Джурича, головного сербського переговірника між Белградом та Приштиною у переговорах, які проводяться за посередництва ЄС.

У початкових повідомленнях йшлося, після захоплення, яке відбулося із застосуванням зброї та спецзасобів, дипломата повезли в столицю Косова. Косовська поліція підтвердила затримання, але повідомила, що повернула затриманого дипломата в Сербію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 629 | Додав: adminA | Теги: дорога, косовські серби, Приштина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]