Сб, 2024-04-20, 02:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:16
Крим – це Україна - США засудили візит Путіна в Севастополь
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

США засудили передвиборний візит президента РФ Володимира Путіна в Севастополь і наголосили на приналежності Криму до України.

Про це йдеться у заяві представниці Державного департаменту США Хезер Науерт.

"У своєму передвиборчому мітингу в Криму сьогодні президент Путін повторював фальшиві претензії Росії на українську територію, що стало ще одним відкритим визнанням того, що російський уряд зневажає міжнародний порядок і не поважає територіальну цілісність суверенних держав", - йдеться у заяві.

В Держдепі підкреслили, що чотири роки тому в Криму був проведений "незаконний, сфабрикований "референдум" і протягом цих чотирьох років Росія застосовувала насильство і примус щодо тих, хто виступав проти анексії півострова.

"Ми знову підтверджуємо нашу прихильність суверенітету України та її територіальної цілісності в її міжнародно визнаних кордонах. Крим - це частина України, і наші санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі до тих пір, поки Росія не поверне півострів Україні", - заявили в Держдепі.

США також висловили підтримку тим, хто продовжує говорити про зловживання Росії, і закликали Москву припинити порушувати фундаментальні права людини на свободу вираження, мирні зібрання та об'єднання, релігію і переконання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 694 | Додав: adminA | Теги: Крим, США, це Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]