Пт, 2024-04-19, 22:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:30
Крим, Донбас, Будапештський меморандум - Меркель нагадала Росії все
Інші останні Новини Європейського Союзу

Росія порушила весь післявоєнний порядок у Європі, який дозволяв країнам континенту жити мирно.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи на Давоському форумі, передають "Ведомости".

"Ми вважаємо дуже важливою одну річ: тут були порушені базові принципи європейського світопорядку. Анексія Криму - це не просто якась анексія, це очевидне порушення того, що дозволяло нам жити і співіснувати мирно після Другої світової війни. Це непорушність кордонів і повага територіальної цілісності", - заявила Меркель.

Канцлер нагадала Росії, що та виступила гарантом української незалежності, суверенітету і територіальної цілісності за Будапештським меморандумом.

Після того, як Росія порушила цю угоду, "яка країна буде готова слідувати прикладу (України) і відмовлятися від ядерної зброї", запитала Меркель.

Бачачи, що сталося в Україні, така країна вважатиме, що відмова від ядерної зброї "зробить її слабшою і вразливішою перед нападом такого роду", - додала канцлер.

Тому Меркель вважає, що санкції проти Росії "були неминучі" і будуть діяти до того моменту, поки не будуть усунені їхні причини.

"Ми не залишимо зусиль вирішити ситуацію в Україні. Мінські угоди - основа для домовленостей", - заявила Меркель.

Як відомо, прем'єр Росії Дмитро Медведєв визнав, що економічна криза, на порозі якої виявилася РФ, пов'язана з анексією Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Меркель нагадала Росії все, Будапештський меморандум, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]