Пт, 2024-04-26, 18:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 74 75 76 77 78 ... 84 85 »


У Запоріжжі в акваторії острова Хортиця із дна Дніпра археологи підняли 8-метрове стародавнє судно - однодеревку часів раннього козацтва або Київської Русі.
Останні Культурні новини | Новини європейської України| Додано: 2012-07-11| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)


 

Український рок-гурт Kozak System завершив зйомки свого другого кліпу на пісню "Твоя порядність". Гурт утворили колишні учасники "Гайдамак" після того, як її соліст - Олександр Ярмола почав сольну кар'єру.



Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО не задоволений забудовою буферних зон навколо Києво-Печерської лаври й Софії Київської.


На 47-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах відбулося офіційне нагородження переможців. Український фільм режисера Єви Нейман "Будинок з башточкою" виграв головний приз конкурсної програми "Від Сходу до Заходу".



Гран-при за фильм "Manu 18 374" получил режиссер Мирон Латик, лучшим сценарием назвали "Бороду" Дмитрия Сухолиткого-Собчука, за анимацию - отметили фильм "Чистый" Елены Потемкиной.



Цьогорічний III Одеський міжнародний кінофестиваль обіцяє бути багатим не лише на хороші картини, а й на знаменитих гостей. Зробили все можливе, щоб приїхало якомога більше зірок.



Глядачам фестивалю в Карлових Варах сподобався український фільм "Будинок з башточкою" режисерки Єви Нейман. Стрічку переглядали в рамках конкурсу "Зі Сходу до Заходу".


На Одеському кінофестивалі у рамках програми "Загублений світ: українське кіно початку 90-х" покажуть фільм Андрія Дончика "Кисневий голод". Режисер зняв його 1991-го за сценарієм письменника Юрія Андруховича. У фільмі піднімається тема дідівщини.



В Лондоне, на известных торгах современного искусства Международного аукционного дома Phillips de Pury & Co, ушли с молотка два украинских лота.

27-29 липня у рідному селі Івана Франка Нагуєвичах, відбудеться "Франко Фест". За словами організаторів, мета фестивалю – усунення стереотипних поглядів та створення якісно нового іміджу Франка, як одного із найкращих і найпрогресивніших українців, популяризація та поширення такого іміджу, актуалізація ідей поета та поширення їх серед молоді України.

 

Мария Дьяченко будет первым ребенком в мире, который заиграет на скрипке Паганини в Доме Паганини.




Відомий англійський співак і композитор сер Елтон Джон закликав припинити дискримінацію сексуальних меншин в Україні.



Благодійний концерт 30 червня в офіційній фан-зоні Євро-2012 в Києві розпочнеться з виступу сера Елтона Джона, після чого на сцену вийде гурт Queen.



Унікальні рештки Трипільської культури виявили археологи у Чернівецькій області. У селі Ожево поблизу Новодністровська вчені знайшли місце давнього поселення, якому майже шість тисяч років



26 червня завершилося голосування за 10 найкращих пісень Елтона Джона та Queen, які увійдуть у плей-ліст від українських шанувальників для благодійного концерту легендарних виконавців 30 червня у Києві.