Пт, 2024-03-29, 10:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
За три дні до смерті Ступка умовив Мойсеєва очолити театр
Інші останні Культурні новини
Богдан Ступка ще півтора року тому запропонував головному режисерові київського Молодого театру Станіславу Мойсеєву очолити Театр Івана Франка.

Про це сам Мойсеєв повідомив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Пропозицію очолити театр після його відходу він мені зробив давно – відразу після операції в Німеччині він запросив мене до себе в Кончу-Заспу і поставив це питання", - розповів Мойсеєв і додав, що відмовив Ступці, бо "на те були свої причини".

Як сказав Мойсеєв, за три дні до своєї смерті Ступка запросив його у "Феофанію". "Йому вже було важко говорити, він тільки запитав: "Тож так чи ні?", і цього разу Мойсеєву складно було відмовити, і він погодився.

Нагадаємо, 24 липня Україна попрощалася з художнім керівником Національного театру імені Івана Франка, лауреатом Шевченківської премії, Героєм України, великим українським актором Богданом Ступкою. Народного артиста поховали на Байковому кладовищі столиці. Провести в останню путь легендарного актора Театру Франка, в якому Ступка працював 34 роки, прийшли тисячі його прихильників.

За повідомленнями ЗМІ, Ступка нібито написав листа президенту Віктору Януковичу, в якому назвав ім'я свого наступника і попросив виконати свою останню волю.

25 липня виконувачем обов'язків художнього керівника Національного театру ім. Івана Франка призначено головного режисера Київського Молодого театру Станіслава Мойсеєва.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: Мойсеєва очолити театр, ступка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]