Пт, 2024-03-29, 01:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 80 81 82 83 84 85 »


23 березня о 16.00 в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається ювілейна виставка творів народного художника України.

Останні Культурні новини | Новини європейської України| Додано: 2012-03-18| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)


У п'ятницю, 16 березня, у Парижі відкрився Міжнародний книжковий салон, головна книжкова виставка Франції, яка цього року проводиться 32-й раз. У ньому вперше бере участь Україна.




У рейтингу продовжують домінувати американські вузи, їх у сотні 44. На другому місці британські, які зменшили свою присутність у підсумковій таблиці на два університети в порівнянні з минулим роком і зараз представлені десятьма закладами.



Наші предки, створюючи неперевершені образи сонця, живої природи, всесвіту, виготовляли пташок з глини, ниток, кори дерев, щоб весна швидше прилетіла до рідного краю.




Сам Кличко на запитання телеведучої про те, як він ставиться до музичної кар'єри дружини, відповів, що нічого не знає про це: "Та ви що? Я нічого не знаю, вперше чую".



У 2011-му році німецький режисер Себастяан Денхардт закінчив роботу над повнометражним фільмом "Кличко", над яким працював більше двох років.





Таке рішення міністерство прийняло після звернення до них націоналістичної громадської організації "Свобода" та грузинської діаспори.




Революційна творчість Шевченка була одним із головних чинників формування національно-політичної свідомості народних мас України. Впливи Шевченка на різні сторони духовно-національного життя нації відчуваються до сьогодні.



Уся гуманітарна політика зводиться до того, щоб усіма силами знову маргіналізувати українську мову, звести її до типового шаблонного розуміння "недорозвинутої", "недомови" сільського населення в найнерозвинутіших регіонах України. Так, це брудна політика", - запевнив він.



У Донецькому краєзнавчому музеї скасували всі екскурсії. За останні 20 років - виставкові зали вперше повністю в темряві. Наукові співробітники кажуть: відсутність електроенергії може завдати значної шкоди.




Одне з найдавніших рукописних Євангелій України - Бучацьке, написане галицько-волинською говіркою на початку ХІІІ століття, почали перекладати українською мовою.




На честь 100-річного ювілею російської анімації, який відзначається в цьому році, сто професійних режисерів, художників і критиків в області анімації склали свій рейтинг ста кращих фільмів, створених за всі роки.




У філії Київського національного музею російського мистецтва "Дитяча картинна галерея", відомому як "Шоколадний будиночок", відкрилася персональна виставка загиблого фотографа Віталія Розвадовського.


Лесь Курбас (Олександр-Зенон Курбас) - видатний режисер, актор, теоретик театру, драматург, публіцист, перекладач. Народився 25 лютого 1887 року в місті Самборі (Львівська область), розстріляний 3 листопада 1937 року в урочищі Сандармох на Соловках, в 1957 році реабілітований посмертно.





Все почалося, коли автор відмовився продати цю картину одному з фігурантів списку "ТОП-50 найбагатших українців", який пропонував за неї 325 тисяч доларів.