Вт, 2024-04-23, 11:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 78 79 80 81 82 ... 84 85 »


4 травня о 16.00 в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка ікон подружжя молодих художників Софії Атлантової та Олександра Клименка.
Останні Культурні новини | Новини європейської України| Додано: 2012-04-27| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



З 27 квітня до 26 серпня 2012 року в Національному художньому музеї України проходитиме виставка "Міф "Українське бароко", присвячена аналізу і переоцінки історії українського мистецтва.




У Москві відбувся півфінал "Нової хвилі-2012". З чотирьох конкурсантів, відібраних 16 квітня в Україні, у фінал пройшли лише дві дівчини - Марія Яремчук і Нілуфар Расулмухамедова.



У Львові тиждень триватиме фестиваль угорської культури та виноробства  "Magyar Fest". З 29 квітня до 6 травня у Львові на площі перед палацом Потоцьких відбудеться перший в Україні фестиваль "Дні культури та виноробства Угорщини".



Завдяки "пластиліновому" мультфільму "Йшов трамвай №9" про Степана Коваля дізналася вся Європа. Утім, після перемоги на Берлінале на перший великий проект мультиплікатора довелося чекати майже десять років.


25 квітня 2012 року о 16 год. у приміщенні Національного музею українського народного декоративного мистецтва відбудеться презентація альбому "Мальована кераміка Косова і Пістиня ХІХ – початку ХХ століть".



У Києві триває виставка картини "Останній день Ради". На полотні зображена охоплена вогнем Верховна Рада з депутатами, що вистрибують від безвиході з вікон парламенту.



29 червня на Софійській площі Києва відбудеться концерт Пласідо Домінго. Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов погодив проведення концерту на Софійській площі, підписавши відповідне розпорядження.



16 квітня у селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району Чернівецької області відбудеться перший в Україні фестиваль березового соку.


Зібралося близько 400 осіб, дехто прийшов з маленькими дітьми. Учасники акції тримали плакати з написами: "Мої діти хочуть дивитися мультики українською!", "Обіцяю не платити за російський дубляж", "Пане Азаров, чий бюджет ви наповнюєте?", "Їхні прибутки могли б бути в нашому бюджеті", "Нам треба більше, ніж субтитри".




У "Записках українського самашедшого" я це описала і сказала: "А що — буде хороший гетьман". По-сучасному кажучи, президент. "Принаймні, - додала я, - він послав би їх всіх у нокаут".





Виступ гурту "Тартак" 17 травня в рамках цьогорічних Днів студентської культури у польському місті Люблін скасували через пісні гурту про УПА.



Український гурт "Димна Суміш", заснований 1998 року, припинив своє існування, бо не готовий далі "миритися з ситуацією в нашій країні - коли культура на останньому місці, а натомість панує суцільна політика, зомбування, соціальні експерименти і лагідний тоталітаризм".



22 квітня, Вінниця — Сергій Жадан і Собаки в космосі "Зброя пролетаріату
" — презентація нової програми!



3 травня 2012 року фільм українського режисера Михайла Ільєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" вийде у російський прокат. Про це повідомив генеральний продюсер фільму Володимир Філіппов.