Пт, 2024-03-29, 16:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:28
Лідерам ЄС Туск направив стратегію відносин з Британією після Brexit
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Європейської ради Дональд Туск надіслав лідерам ЄС стратегію щодо майбутніх відносин з Великою Британією після виходу країни з блоку.

Про це він заявив на прес-конференції в Люксембурзі, повідомляє сайт Ради.

"Дві години тому я відправив 27 країнам ЄС свої проекти керівних принципів для наших відносин з Великою Британією після Brexit. Я тут у Люксембурзі, щоб проконсультуватися з прем'єр-міністром щодо цих рекомендацій, які, я сподіваюся, будуть прийняті на Європейській раді у березні", - сказав Туск.

Він підкреслив, що всі пропозиції спрямовані на те, щоб між ЄС та Британією не було стін після Brexit.

"Навпаки, Британія буде найближчим сусідом, і ми хочемо залишитися друзями та партнерами також після Brexit. Партнери, які є максимально близькими, як ми вже говорили з першого дня після референдуму", - додав він.

Туск запропонував тісне співробітництво в наступних сферах: спільна боротьба з тероризмом та міжнародною злочинністю, участь Британії у програмах ЄС в галузі досліджень та інновацій, а також у сфері освіти та культури, а також продовження вільного пересування повітряного транспорту після Brexit.

Щодо майбутніх економічних відносин, Туск підтвердив, що Лондон має намір залишити єдиний ринок і митний союз ЄС, а також вийде з-під юрисдикції Європейського Суду.

"Тому не дивно, що остання можлива модель - це угода про вільну торгівлю. Я сподіваюсь, що вона буде амбіційною та розвиненою, і ми будемо робити все можливе, як ми це робили з іншими партнерами, такими як Канада, - але в будь-якому випадку це буде лише торговельна угода. Я пропоную, щоб ми прагнули до торгової угоди, що охоплюватиме всі сектори та буде з нульовим тарифом на товари. Як і інші угоди про вільну торгівлю, це має стосуватися послуг. І в рибальстві слід підтримувати взаємний доступ до вод для рибальства та ресурсів", - зазначається в заяві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 669 | Додав: adminA | Теги: стратегія відносин, Британія, лідери ЄС, Туск, Brexit | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]