Чт, 2024-03-28, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:52
Лукашенко образився, а FEMEN готують провокації
Інші останні Релігійні новини
Президент Бєларусі Олександр Лукашенко не приїде до Києва на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, на якому будуть присутні, окрім Віктора Януковича, президенти Росії Володимир Путін, Молдови Ніколає Тімофті та Сербії Томіслав Ніколич. На думку експертів, Лукашенко відмовився від участі у святкуванні, бо не хотів щось обговорювати з президентами України і Росії, пише Дело.

"Він сам не захотів приїхати, бо він не хотів разом з нашими президентами щось обговорювати. Адже йому відмовити у приїзді не могли", - вважає директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

На думку експертів, не виключено, що українська сторона його "погано" запросила.

"Це не він дуже чемно відмовився. Це його так "ввічливо" запросили, що у нього не залишилося іншого виходу, як так само чемно відмовитися", - вважає керівник корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

У посольстві Бєларусі в Україні відмовилися повідомити причину відсутності Лукашенка на урочистих заходах у Києві.

"Ми не коментуємо цієї теми", - пояснили у посольстві.

Можливою причиною відсутності Лукашенка може бути образа на Віктора Януковича.

"Швидше за все, у Лукашенка залишилися неприємні спогади про захід на 25-річчя Чорнобильської трагедії, тому він вирішив не їхати", - додав директор Інституту української політики Кость Бондаренко.

Лукашенко не відзначав у Києві в 2011 році роковини Чорнобильської аварії. Сам він дуже різко тоді прокоментував цю ситуацію. На запитання про його відсутність він відповів: "Це ви у них запитайте (президентів України і Росії - ред.) На жаль, вошивості вистачає у нинішнього керівництва України. Напрошуватися я ні до кого не збираюся. І бути якимось підспівувачем я теж не збираюся ні в одного президента, ні в другого".

Тим часом у Мінську готуються до проведення власних заходів щодо святкування 1025-річчя хрещення Русі.

Спочатку до столиці Бєларусі з Києва прибуде хрест апостола Андрія Первозваного. Святиня перебуватиме там з 28 липня по 2 серпня. Наступного дня, 29 липня, Мінськ очікує візит патріарха Московського і всієї Русі Кирила і ще сімох предстоятелів православних церков світу для участі в урочистостях.

Як повідомлялось, 27 липня Володимир Путін прибуде до Києва, де візьме участь у святковому молебні на Володимирській гірці. Після торжеств у Києві, 28 липня, Путін з Януковичем поїдуть до Севастополя для участі в урочистостях, присвячених Дню Військово-морського флоту.

Патріарх Кирило і предстоятелі інших православних церков прибудуть у Київ на спеціальному броньованому поїзді, як у Сталіна. Вони привезуть хрест апостола Андрія Первозваного. Після святкування ювілею хрещення Русі у Києві, Кирило на цьому ж потязі поїде до Мінська.

Нагадаємо, МЗС повідомило, що президенти трьох країн підтвердили свою участь у святкуванні 1025-річчя хрещення Русі в Києві.

FEMEN готують провокацію до візиту Путіна і Кирила

Путін і Кирило вже ставали мішенями FEMEN. Готуються вони і цього разу. Але активістки руху про свої бойові плани на вихідні воліють не говорити, пишуть "Вести".

"За нами вже посилено стежать українські спецслужби", - зізналася Ганна Гуцол, лідер руху FEMEN.

А от "Свобода" планує провести 27 липня вранці акцію протесту на Європейській площі.

"Акція планується о 9.00 на Європейській площі біля Українського дому. Ми там проводимо її традиційно вже кілька років", - сказав керівник столичної "Свободи", народний депутат України Андрій Іллєнко.

Він зазначив, що точну кількість учасників назвати складно, оскільки "Свобода" проводить ідейні, а не проплачені акції. "У нас люди, які приходять на акції - це ті, хто приходить не за гроші, а за покликанням. Точну кількість назвати неможливо. Точну кількість можна назвати тільки тоді, коли людей проплачують".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: Лукашенко, провокації, FEMEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]