Чт, 2024-04-25, 19:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:19
Майбутнє продаж автозапчастин вже настало. Стань його частиною разом з Avto.Pro
Інші останні Новини з регіонів України

Електронна торгівля міцно зайняла свою нішу на ринку. Поступово еволюціонуючи разом з розвитком IT-сектора, даний вид торгівлі придбав свої риси. Наприклад, він складно піддається аналізу, а кожен окремий магазин має свої особливості. Продавців же найбільше цікавить, чи здатні торгові майданчики в мережі гарантувати високі рівні продажів. Відповімо: здатні!

Перспективний напрямок, котрий змінив саме поняття продаж автозапчастин в інтернеті

Маркетплейси є одним з кращих прикладів того, як електронна торгівля може витіснити з ринку окремих підприємців і навіть цілі магазини. Вони є прикладом того, як в одному інформаційному просторі колишні конкуренти можуть почати співпрацювати, регулювати цінову політику, складати єдині каталоги і виводити на принципово новий рівень торгівлю в мережі.

Якщо перевести інформацію на мову цифр, то виходить ось що: пошук клієнтів в соціальних мереж збільшив конверсію на 0,84% (тобто, люди прийшли на сайт і зробили там деякі дії), SEO-просування дало зростання 2%, контекстна реклама показала трохи кращий результат - 2,17%. І тільки робота з маркетплейсами дала зростання в 3,45%, причому показник зростає разом із зростанням популярності майданчика.

Сьогодні майданчик https://avtopro.ua, що має вузьку спеціалізацію, входить в трійку лідерів електронної комерції в сфері купівлю-продажу автомобільних запчастин. Результат був досягнутий при дотриманні одного правила: робити так, щоб клієнти хотіли повернутися. А повертаються вони з багатьох причин:

  • В рамках одного маркетплейса можна купити як оригінальні, так і аналогові запчастини для іноземних і вітчизняних автомобілів за цінами, максимально близьким до оптових;
  • Створений каталог, що включає в себе товари від сотень продавців, включає в себе зручну пошукову систему. Навіть без знання коду, можна знайти потрібну запчастину. Ймовірність помилитися зведена до нуля. Один замовлення - одна установка деталі на транспортний засіб;
  • Рекламодавці оперативно постачають відвідувачів інформацією про спеціальні пропозиції та сезонні знижки, що дозволяє зайвий раз заощадити на покупках;
  • Самі продавці приділяють багато уваги роботі з клієнтами безпосередньо, уточненню сумісності та вирішення питань, пов'язаних з доставкою товару. Зробивши кілька кліків, покупець може оповістити продавця про свій намір отримати конкретну запчастина, а все інше той бере на себе.

Підводячи підсумки, або ж: бути чи не бути?

З точки зору покупця, маркетплейс є відмінним місцем для здійснення покупок в мережі - ціни радують, нестачі в товарах немає. Постачальники і окремі магазини хочуть працювати в рамках одного майданчика тому, що вона ніяк не обмежує їх у реалізації власних стратегій зростання, а лише дає доступ до цілої базі потенційних клієнтів. Все тут виявляються в плюсі. Чи не в такому чи рішенні потребував ринок автомобільних запчастин?

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 752 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]