Пт, 2024-04-26, 22:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Матеріальну допомогу отримали 406 народних депутатів України
Інші останні Економічні новини
Лише 19 народних депутатів України відмовилися від матеріальної допомоги. Про це поінформувала прес-служба Апарату Верховної Ради у відповідь на запит видання. "Станом на 16 липня 2013 року матеріальну допомогу отримали 406 народних депутатів України, з них матеріальна допомога 36 народних депутатів України, відповідно до їхніх письмових заяв, була перерахована в благодійний фонд. Від нарахування матеріальної допомоги відмовилися 19 народних депутатів", - йдеться у відповіді на запит видання Тиждень.ua.

"Відповідно до частини восьмої статті 20 Закону України "Про статус народного депутата України", кожному народному депутату надається щорічна оплачувана відпустка з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення у розмірі подвійної місячної заробітної плати", - йдеться у відповіді на запит.

Водночас в апараті не повідомили про суму матеріальної допомоги, яку отримали депутати, і хто з них відмовився від цих коштів.

Крім цього, як зазначили в парламенті, заробітна плата народного депутата-члена комітету становить 17 тис 425 грн. "У цю суму входить посадовий оклад - 6 тис 109 грн, надбавка за ранг державного службовця - 160 грн, надбавка за особливий характер роботи та інтенсивність праці - у розмірі 100% посадового окладу та надбавки за ранг державного службовця, премія - у розмірі 80% посадового окладу", - зазначає Апарат ВР і додає, що з 1 вересня 2005 року розмір заробітної плати народного депутата України не змінювався.

Однак у ВР не повідомили, чи відрізняються зарплата голови комітету ВР і депутата, який не входить у жодний з комітетів.

Зазначимо, що один депутат обходиться бюджету в 2039 гривень на день. У цю суму включені зарплати нардепів та їхніх помічників, витрати на проїзд депутата, зокрема на недешеві перельоти, лікування, путівки в санаторій, телефонний зв'язок, проживання в готелі та навіть канцелярське приладдя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: матеріальну допомогу, 406 народних депутатів України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]