Пт, 2024-03-29, 11:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Мені все одно, що ви мене лаєте - Трамп відповів Туску
Інші останні Новини світу

Президент Дональд Трамп заявив, що його не турбує критика з боку президента Європейської Ради Дональда Туска, і звинуватив ЄС у "жахливому" ставленні до Сполучених Штатів у питанні торгівлі.

Про це передає Politico.

"Ми втратили в минулому році 151 млрд. доларів, що стосується Європейського Союзу", - сказав Трамп, посилаючись на дефіцит торгового балансу Сполучених Штатів з блоком 28 країн.

"Так що вони можуть називати мене будь-як. І якщо б я був ними, я б також лаяв себе, тому що цього більше не відбудеться", - додав глава Білого дому.

Таким чином Трамп прокоментував висловлювання Туска, який раніше назвав його "примхливим".

"Комусь навіть може здатися, що з такими друзями і ворогів не потрібно", - заявив Туск, говорячи про проблеми у трансатлантичних відносинах, зокрема, вихід США з ядерної угоди з Іраном та запровадження мит.

Трамп у свою чергу відповів: "Я можу сказати протилежне. Погляньте, Європейський Союз був жахливим до США щодо торгівлі. Вони були жахливими щодо наших робітників".

У березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії, але тимчасово відклала запровадження додаткових мит для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини. У США заявили, що саме європейська сторона попросила відкласти введення мит задля того, щоб виробити і представити свої пропозиції щодо цього питання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: відповідь Туску, трамп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]