Пт, 2024-04-26, 17:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:28
Мінфін обіцяє, що "Приват 24" працюватиме без збоїв. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

  Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що система електронного обслуговування клієнтів "Приват 24" працюватиме і після переходу "ПриватБанку" в державну власність. Про це він заявив в інтерв'ю "Громадському".

"Я вважаю, що ця система дійсно є дуже цінною і важливою складовою "ПриватБанку". І тому ця система буде працювати. Необхідна технічна підтримка буде здійснюватись, і люди, які вже звикли до такого рівня послуг, матимуть той самий рівень послуг", - сказав він.

Також Данилюк сподівається, що якість обслуговування в "Приват 24" покращиться.

Окрім того, глава Мінфіну заявив, що покриття державою нестачі коштів у капіталі "ПриватБанку" передбачено у бюджеті України.

Як повідомлялося, напередодні голова НБУ Валерія Гонтарева не змогла уточнити, на чиєму балансі перебуває програма "Приват 24".

Крім того, Данилюк не відкидає можливості об'єднання "ПриватБанку" і державного "Ощадбанку". Про це він повідомив він в ефірі телепередачі "Лівий берег" на каналі "24".

"Я не виключаю можливості об'єднання. Зараз необхідно зважити всі плюси і мінуси", - сказав міністр.

Данилюк вважає, що в разі об'єднання банків держава від цього виграє, оскільки частка держави в банківському секторі тільки зросте. Однак, за його словами, в даний момент держава сфокусується на стратегії розвитку "ПриватБанку".

У свою чергу, правління і наглядова рада банку будуть сформовані у вівторок.

"Завтра (20 грудня - ред.) буде сформована як наглядова рада, так і правління. Сьогодні ввечері вже було прийнято рішення затвердити кандидатуру Олександра Шлапака як першої особи банку. Завтра ми будемо формувати команду, і завтра буде сформовано склад наглядової ради", - сказав Данилюк.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, Данилюк зазначив, що туди увійдуть іноземці.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні в неділю, 18 грудня, ухвалив рішення передати в 100% державну власність найбільший банк в Україні - "ПриватБанк". Рішення ухвалено на підставі результатів засідання Ради національної безпеки і оборони України за пропозицією Національного банку України.

У Кабміні також зазначили, що всі дії влади відбуваються у чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями за їхньої повної підтримки.

Перехідний період розпочався з 19 грудня. Держава забезпечить плавний перехід, стабільну роботу установи у звичайному для клієнтів режимі. В уряді виходять з того, що ухвалене рішення врятувало як власне "ПриватБанк", так і всю банківську систему.

Рішення про націоналізацію "ПриватБанку" є важливим для забезпечення фінансової стабільності в Україні. Про це йдеться у заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: без збоїв, Приват 24, Мінфін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]