Чт, 2024-03-28, 14:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
Міністерство з питань окупованих територій назвало три сценарії - повернення Донбасу
Інші останні Новини України

У Міністерстві з питань окупованих територій назвали три сценарії, які розглядає українська влада для повернення Донбасу

Влада розглядає три сценарії військових операцій, за допомогою яких можна повернути Донбас. Про це сьогодні, 2 травня, розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак в інтерв’ю «Громадському радіо».

За його словами, першим сценарієм є чисто військова операція. Гримчак нагадав, що в минулому році керівник Генерального штабу заявляв про готовність армії України протягом двох тижнів повністю деокупувати Донбас. Але немає можливості передбачити, як у відповідь відреагує армія Росії. Тому це найменш імовірний сценарій розвитку подій.

Інші два плани — «хорватські». Гримчак нагадав, як колись у Хорватії були Сербська Країна та Східна Славонія. Сербську Країну звільнили шляхом військової операції хорватської армії, але в той же час, сербська армія не втручалася в цей військовий конфлікт і залишилася у казармах.

Третій варіант, який розглядає українська влада був застосований у Східній Славонії, сьогодні він розглядається як основний. Це введення миротворчої місії, якій передує виведення російських найманців. Також має відбутися роззброєння бойовиків, створення міжнародної перехідної адміністрації для передачі цих територій під контроль України.

Нагадаємо, що Глава МВС Арсен Аваков збирається повернути окуповані території Донбасу за допомогою «тактики дрібних кроків». Насамперед він хоче повернути Горлівку або Новоазовський район.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: Міністерство окупованих територій, сценарії, повернення Донбасу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]