Пт, 2024-03-29, 00:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:46
Мури Львова канадська художниця прикрасила єнотами, відрами та їжаками
Інші останні Культурні новини
Канадська художниця Оксана Гавриляк у Львівській галереї "Щось цікаве", що знаходиться у внутрішньому дворику площі Ринок, 13 показала незвичний формат виставки "Штучки" у стилі стріт-арт та цікаві експонати. Їх вона наклеїла просто на стіни галереї та прилеглих будинків, пише Gazeta.ua.

Ще із 2010 року Оксана малює або друкує малюнки великого формату на японському папері і наклеює їх на різні поверхні. Також клеїла малюнки у різних українських містах. Якщо малюнок кольоровий – використовує акрилові фарби.

Свої роботи художниця наклеює на будинки спеціальним клеєм, котрий виготовляється із крохмалю або ж муки і не завдає шкоди фасаду. Їх легко відклеїти за допомогою звичайної води. Зображує звичайні речі, називає свої роботи "штучками".

"У цьому проекті я хотіла акцентувати увагу перш за все на буденних речах, що оточують кожного із нас. Зображеннями квітів та тварин колись прикрашали меблі, посуд, одяг, розфарбовували стіни. І кожна річ має свою особливу історію, про яку варто знати кожному із нас", - наголосила Гавриляк.

За її словами, це щось на кшталт маленького відкриття звичних для нас речей, котрі нас оточують всюди.

"Наприклад, я була у мистецькому таборі у селі на Черкащині, там я вперше напилася води із колодязя. Пила просто із відра, це було смачно і незвично. Тому одразу намалювала відро на ланцюгу", - пояснила митець.

Вона також розповіла, що у Канаді багато єнотів, де вони порпаються у смітті.

"Раз з десяток залізли у димар, тому я їх зобразила. Або ми з львівськими музикантами застудилися, одна тітонька запропонувала нам польські ліки-настоянку "Амол", казала, що вони лікують усе. Я це запам'ятала і намалювала. У Торонто мої малюнки живуть від години до двох днів – їх одразу здирають з будинків і стін. У Львові моя лисичка на мурах і філіжанка кави на вулиці Вірменській жили аж два роки, допоки не почали робити ремонт. Ставлення до вандалізму в Україні інше", - наголосила Оксана Гавриляк.

Художниця закінчила університет мистецтва та дизайну у Торонто, Канада, отримала диплом бакалавра у галузі мистецтва. Останні 5 років працює у стилі стріт-арту та народного мистецтва. Виставки її робіт побували не лише у Канаді та Україні, але й в Ермітажі у Росії.

Нагадаємо, навесні 2008 року кияни могли побачити виставку робіт народної художниці України Марії Приймаченко. По ним "прочитується" загальний настрій ХХ століття: що більше у світі горя, тим яскравіші й легші картини



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: їжаками, мури Львова, канадська художниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]