Пт, 2024-03-29, 11:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:29
На фронті - різке погіршення ситуації. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу у зоні проведення АТО внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув та не був поранений. Волонтери повідомляють про загиблих і поранених.

Про це сьогодні, 18 грудня, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

"За минулу добу, внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений", - сказав Мотузяник.

В той же час, за даними волонтерів, за ніч загинув один український солдат, ще четверо отримали поранення.

За словами Мотузяника, на Луганському напрямку минулої доби сталося 10 ворожих обстрілів, один з яких із важкого озброєння. На Донецькому напрямку сталося 5 ворожих обстрілів, у 3 випадках ворог використовував важке озброєння.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 25 ворожих обстрілів, 8 з них із важкого озброєння.

Мотузяник також повідомив, що в районі проведення АТО зафіксовано 2 прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів.

Штаб назвав основними "гарячими точками" АТО населені пункти Павлопіль і Талаківка.

"Між 1 та 2, 7 та 8 годинами у Красногорівці та на приморських рубежах відбулася низка потужних ворожих обстрілів з мінометів та гармат. Решту доби супротивник порушував режим тиші у Старогнатівці і на приморських рубежах, але майже не застосовував важке озброєння. Основні "гарячі точки" - Павлопіль і Талаківка", - зазначив він.

На Луганському напрямку бойовики здійснили 10 обстрілів.

"Основні бойові дії велися у Станиці Луганській. Бойовики, що підтримуються Росією, порушили режим тиші у Лобачевому та під Попасною. У Троїцькому незаконні збройні формування випустили по позиціях сил АТО 12 мін", - розповів Мотузяник.

На Донецькому напрямку відбулося 5 обстрілів.

"Доба почалася з потужного артобстрілу, здійсненого бойовиками у Невельському. У Луганському, Майорську та Авдіївці відбулися перестрілки між силами АТО та членами незаконних збройних формувань. У Луганському та Авдіївці бойовики застосували міномети, випустивши по українських позиціях понад 100 мін", - зазначив речник Міноборони.

За минулу добу окупанти здійснили 40 обстрілів.

Учора повідомлялося, що за добу, 16 грудня, двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Найжаркіше було в районі Широкиного, Талаківки і села Водяне.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: різке погіршення ситуації, фронт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]