Пт, 2024-03-29, 07:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
На Радбезі ООН Зеркаль закликала нарощувати санкції проти РФ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль закликала посилити міжнародні санкції проти Росії, враховуючи ситуацію в анексованому Криму.

Про це вона заявила на засіданні Ради безпеки ООН щодо ситуації в анексованому Криму, передає Інтерфакс Україна.

"Необхідно нарощувати існуючі багатосторонні і двосторонні санкції, резолюції Генеральної Асамблеї ООН про ситуацію з правами людини в АР Крим і м. Севастополь повинні бути підтримані і стати дорожньою картою для зняття окупації", - сказала Зеркаль.

Заступник міністра поінформувала про мілітаризацію окупованого півострова.

"Росія розгорнула другий батальйон ЗРК С-400 "Тріумф" у Криму, а перший батальйон був розгорнутий там навесні минулого року. Ця система може збивати літаки, дрони, крилаті балістичні ракети радіусом до 400 км, іншими словами Москва перетворить Крим на величезну військову базу з сухопутним, повітряним та морським компонентами і використовує це як майданчик для своїх військових інтервенцій в інші місця. Сирія є свіжим прикладом", - розповіла вона.

Вона нагадала про триваючі репресії стосовно українців і кримських татар.

"Російські окупаційні сили не обмежуються переслідуванням окремих фізичних осіб, гноблять активістів Меджлісу, представників легітимного представницького органу кримських татар. Залякують і виганяють його членів", - розповіла заступник міністра.

Проведення Росією виборів президента в Криму вона охарактеризувала як "ще один виклик міжнародному співтовариству".
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 646 | Додав: adminA | Теги: РФ, Зеркаль, санкції, радбез ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]