Пт, 2024-04-26, 02:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:41
На розвиток велосипедної інфраструктури у Вінниці Швейцарія виділила 7,5 млн гривень
Інші останні Економічні новини

Швейцарське бюро співпраці в Україні виділило 7,5 млн гривень на реалізацію у Вінниці проекту з розвитку велосипедної інфраструктури до 2019 року.

Як повідомили у Вінницькій міськраді, презентація проекту відбулася 18 грудня. Проект передбачає 4 напрямки: "Розвиток міської велоінфраструктури"; "Велосипеди в Муніципалітеті"; "Муніципальний велопрокат"; "Муніципальна велошкола і просування".

В рамках "Розвитку міської велоінфраструктури" передбачено встановлення близько 30 велопарковок біля бюджетних будівель (шкіл, лікарень, ЦНАП та інших). Частина з них буде з навісом.

"Муніципальний велопрокат" передбачає установку модульних станцій велопрокату, орієнтовно, на 150 паркомісць зі 120 велосипедами. Переважна більшість пунктів прокату буде розташовано на правому березі річки.

Реалізація напрямку "Велосипеди в Муніципалітеті" передбачає закупівлю велосипедів і додаткового устаткування для працівників муніципалітету і комунальних підприємств, що дозволить працівникам муніципалітету підвищити мобільність і ефективність використання часу.

Також серед заходів проекту - створення велошколи, де всі бажаючі зможуть навчитися їздити на велосипеді і вивчити правила дорожнього руху. Програма навчання передбачає курс "Велосипедом до школи" і "Велосипедом на роботу", залучення волонтерів НГО "Вінниця Мобільна".

Реалізація проекту запланована до кінця 2018 року.

Відзначимо, сесія Харківської міськради 26 жовтня затвердила концепцію розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури в місті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 726 | Додав: adminA | Теги: розвиток велосипедної інфраструктур, Швейцарія, 5 млн гривень, Вінниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]