Сб, 2024-04-20, 01:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
На вбивство Бабченка у Раді Європи відреагували
Інші останні Новини Європейського Союзу

  У РЄ заявили, що в Україні та Росії журналісти зазнають нападів і арештів "з тривожною швидкістю".

У Раді Європи закликали провести швидке і повне розслідування вбивства у Києві російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це заявив речник генсека Ради Європи Даніель Хольтген у Twitter.

"В Україні та Росії журналісти зазнають нападів і арештів з тривожною швидкістю. Убивство Аркадія Бабченка має бути розслідуване швидко і повною мірою" - наголосив він.

Нагадаємо, у понеділок вранці, 30 травня, правоохоронці прибули до будинку, де був убитий  Бабченко.  Зазначається, що поліцейські зупиняють автомобілі на вулиці біля будинку, перевіряють документи, питають, чи були присутніми водії, коли сталося вбивство. Крім того, правоохоронці просять записи з відеореєстраторів. Так, до будинку заходили дільничні для опитування сусідів. Сусіди розповіли, що загиблий мешкав з дружиною і донькою. Правоохоронці також обшукали весь під'їзд і сміттєвий бак поруч з будинком.

29 травня у Києві невідомі вистрілили у російського журналіста Аркадія Бабченка у його домі, від отриманого поранення потерпілий помер у кареті «швидкої». Бабченка вбили трьома пострілами в спину в під'їзді будинку, коли він повертався з магазину.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що політичні вбивства є однією з тактик, яку застосовує РФ для дестабілізації України, однак ще рано говорити про те, хто стоїть за вбивством російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві.

Також міністри закордонних справ Швеції та Литви закликали притягнути до кримінальної відповідальності винних в убивстві Бабченка.

Крім того, Слідчий комітет Росії порушив кримінальне провадження за фактом вбивства російського журналіста в Києві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: Рада Європи, вбивство Бабченка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]