Чт, 2024-03-28, 15:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
На здобуття премії Кандинського в Росії висунули проект з Тимошенко
Інші останні Новини російської федерації
  Організатори премії Кандинського оголосили список номінантів 2013 року. У номінації "Проект року" представлені 20 претендентів, передає Lenta.ru.

На нагороду в галузі сучасного мистецтва, зокрема, номіновано проект "Без назви. Пам'ятай про газ" Владислава Мамишева-Монро, який загинув у березні 2013 року на Балі. В рамках проекту, присвяченого колишньому прем'єру України Юлії Тимошенко, Монро постав в образі різних політичних діячів, зокрема самої Тимошенко, Володимира Путіна і Дмитра Медведєва.

Крім Мамишева-Монро на премію претендують група Recycle (проект Letter F), Айдан Салахова (проект Fascinans & Tremendum), Володимир Архипов (проект "Саморобна Росія"), Олександр Дашевський (проект "Часткові втрати"), Ганна Жолудь (проект "Вправа"), Дмитро Каваргі (проект "Каваргі. Кінець світу. 21.12") та інші.

Премія Кандинського також вручатиметься у номінації "Молодий художник. Проект року". У цій категорії представлено 17 авторів.

Відібрані проекти буде представлено на виставці номінантів премії Кандинського, яка відкриється 12 вересня у приміщенні московського кінотеатру "Ударник". Вона триватиме до жовтня. Експозиціонером виставки цього року є Антоніо Джезуа, куратор, критик, експерт у галузі мистецтва нових технологій. Архітектором виставкового простору виступить Костянтин Ларін.

Премія Кандинського, заснована в 2007 році, - незалежна російська премія в галузі сучасного мистецтв. Вона вважається однією з найвпливовіших у Росії в цій сфері. У 2012 році премію в номінації "Проект року" розділили два переможці - AES + F і Григорій Брускін. Лауреат премії в основній номінації отримує 40 тисяч євро. У різні роки премію здобували Анатолій Осмоловський, Владислав Мамишев-Монро, Вадим Захаров, Олександр Бродський, Юрій Альберт та інші.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 958 | Додав: nowyny | Теги: проект з тимошенко, премія кандинського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]