Пт, 2024-03-29, 01:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:27
Нову автостанцію "Теремки" у Києві відкрили
Інші останні Столичні новини - новини Києва

В Києві відбулося відкриття нового автовокзалу "Теремки".

Про це у четвер 8 грудня повідомляється на сайті київського міського голови Віталія Кличка.

"Сьогодні ми відкриваємо нову сучасну автостанцію "Теремки". Це - інвестиційний об'єкт, дуже добре що є інвестори, які в рамках приватно-державного партнерства вкладають гроші в розвиток міста. 10 тисяч автобусів приїжджає щодня до Києва і наше завдання - робити перехоплюючі автостанції, які даватимуть можливість людям заїжджати в місто та пересідати на комунальний міський транспорт", - наголосив Кличко.

Зазначається, що пропускна спроможність автовокзалу "Теремки" - 450 рейсів та 9 тисяч пасажирів на добу. У перспективі цей показник може зрости до 800 рейсів на день. Автовокзал уже уклав угоди з найбільшими операторами автоперевезень і продовжує переговори з іншими легальними перевізниками.

До автостанції пасажири зможуть дістатися і громадським транспортом, і автобусами-шатлами зі станції метро "Теремки" з 6 ранку до опівночі. З часом їх рух буде повністю синхронізовано з прибуттям та відправленням поїздів метро.

Для пасажирів на території нової автостанції обладнані комфортні зали очікування, кімнати матері та дитини, медпункт, магазини і кафе, міні-готель для пасажирів, автоматизовані камери схову.

Уточнюється, що автовокзал на Теремках повністю пристосований для людей з особливими потребами. На території автовокзалу також є всі умови для техобслуговування автобусів, обладнана мийка і кімнати відпочинку для водіїв.

За словами Кличка, відкриття перехоплюючих хабів розвантажить транспортну інфраструктуру міста на 30-40%, звільнить центр від заторів та загалом поліпшить екологічну ситуацію в столиці.

Раніше повідомлялося, що у Києві починаючи з 2017 року припинять роботу 5 автостанцій. Нові пересадкові хаби відкриються на околицях столиці. В планах столичної влади 2018-2019 роках – закриття автостанцій "Дарниця" і "Дачна" та відкриття 4 нових: "Червоний хутір", "Лісова", "Академмістечко" і "Героїв Дніпра".

  

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: відкриття, Київ, нова автостанція Теремки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]