Чт, 2024-04-25, 21:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Офіційні документи щодо незаконності «виборів» у Криму Україна направила до ООН
Інші останні Політичні новини

  У зверненнях підкреслюється, що проведення Росією президентських виборів в окупованому Криму порушує Статут ООН

Україна направила генеральному секретарю ООН, голові Ради безпеки і делегаціям усіх країн-членів офіційні листи, у яких підкреслюється незаконність проведення Росією виборів у Криму.

Це порушує Статут ООН, підкреслюється в документах. Про це повідомляє Укрінформ.

«Маю честь справжнім листом передати Резолюцію Верховної Ради України за її зверненням до міжнародного співтовариства у зв’язку з організацією незаконних виборів президента РФ на тимчасово окупованій території України в АР Крим та місті Севастополі», — йдеться у зверненні.

Також лист містить заяву МЗС України щодо вирішення окупаційної адміністрації півострова провести незаконне голосування у Криму.

Послання адресоване генеральному секретарю ООН Антоніу Гутерришу, а також голові Ради Безпеки, постійного представника Нідерландів при ООН Карелу ван Остерому.

Нагадаємо, глава МВС України Арсен Аваков заявив, що громадян РФ, за винятком осіб з дипломатичним статусом, не пускатимуть в російські диппредставництва для голосування на виборах президента РФ 18 березня.

У Росії дії української влади розцінили, як порушення прав людини Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила, що звернеться в Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Ради Європи та ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 700 | Додав: adminA | Теги: україна, документи, незаконність «виборів» у Криму, ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]