Пт, 2024-04-26, 18:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:35
Оксану Білозір вважають причетною до діяльності секти - ЗМІ
Інші останні Релігійні новини
В Україні зростає вплив "чорного братства" - так званої "Української правовірної греко-католицької церкви" (УПГКЦ). Її також називають сектою Догнала по імені керівника - колишнього громадянина Чехії Антоніна Догнала. Про це повідомляють у програмі "Гроші" на каналі "1 +1", пише "Новий регіон".

У 2012 році Львівський суд ухвалив депортувати лідера УПГКЦ Догнала, але він продовжує перебувати в Україні. Журналісти зняли його на відео під час служби на Софійській площі в центрі Києва.

"Там підготовлені черниці й ченці, рівня московського ОМОНу", - каже Степан Павлюк, академік НАН України. Він натякає, що до створення секти причетні спецслужби або люди, які раніше працювали в спецслужбах.

За даними львівської газети "Експрес" Догнал і справді з 1978 року співпрацював з комуністичними спецслужбами, був зареєстрований в картотеці КДБ як корисний співробітник у списку № 23064 під псевдонімом "ТОНЕК".

Академік Павлюк каже, що парафіянам секти Догнала на службах дають психотропні речовини. Після чого люди переписують свою власність на УПГКЦ, відмовляються від рідних і близьких.

При цьому Догнал має високих покровителів. Журналісти з'ясували, що за нього заступалася Оксана Білозір - відома співачка, колишній міністр культури і туризму України і депутат Верховної Ради. Білозір стала міністром після "помаранчевої революції" під час президентства Віктора Ющенка.

Довідка

Українська православна греко-католицька церква (УПГКЦ) - незареєстрована офіційно не визнана релігійна організація в Україні. УПГКЦ виділилась з Української Греко-Католицької Церкви у 2008-2009 роках. Державний комітет України у справах національностей та релігій відмовив у реєстрації назви "Українська Правовірна Греко-Католицька Церква". У церковних колах УГКЦ ця нова релігійна організація відома як "підгорецькі отці" або "група Догнала", "догналівці", "секта Догнала".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1289 | Додав: nowyny | Теги: секта догнала, чорне братство, Оксана Білозір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]