Вт, 2024-04-23, 17:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
Окупанти штучно занижують кількість українських заручників
Інші останні Надзвичайні новини

Учасники незаконних збройних формувань "ДНР" та "ЛНР" штучно занижують кількість українських заручників. Про це заявила у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"ОРДЛО не дає інформації про тих, кого утримує. Наприклад, зараз у списку СБУ, з яким ми працюємо в Мінській групі, більш як 100 осіб, до осені бойовики підтверджували тільки 20 з цього списку, з вересня вже 48, хоч ми точно знаємо місце утримання 58! Але їх ховають, брешуть, що таких немає, а інших взагалі відмовляються шукати", - зазначила вона.

Геращенко також зауважила, що бойовики записують у свої обмінні списки осіб, які не скоювали злочинів у зоні АТО, проте є вбивцями або відбувають покарання за інші тяжкі злочини.

"Аби штучно збільшити кількість заручників, вони хапають цивільних, як-от ультрас, підлітків, жінок, що приїхали провідати когось на окуповані території, і потім шантажують ними українську сторону, вимагаючи натомість передати тих, хто скоїв тяжкі злочини перед державою", - додала вона.

Геращенко також зазначає, що бойовики самі нічого не вирішують, а діють за вказівкою Кремля.

На її думку, Москва хоче щосили дискредитувати мінський процес, бо він "прив'язаний" до санкцій.

"Зараз, напередодні формування нової адміністрації Трампа, в Москві загострення... Треба усіма способами дискредитувати Україну і її керівництво", - написала перший віце-спікер.

Передача в ОРДЛО 15 осіб зі списку на обмін на знак доброї волі відбудеться найближчим часом. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"Зараз ця процедура триває, і ми на фінішній прямій. Найближчим часом ми передаватимемо цих 15 людей, але ми готові до передачі 228 осіб, усі вони в списках, усі вони ототожнюють себе з так званими самопроголошеними республіками і скоювали злочини проти цілісності України. Ми сподіваємося, що РФ активніше вибере позицію і поводитиметься в Тристоронній контактній групі. Вони повинні вже визначитися. Ми сподіваємося, що вони як православна держава все-таки підуть на діалог більш глобальний", - заявив Тандіт.

Як повідомлялося, Україна - як жест доброї волі - передасть ОРДЛО 15 осіб зі списку на обмін для того, щоби розблоковувати процес обміну заручниками.

Бойовики "ДНР" заявили, що у вівторок уранці, 27 грудня, як жест доброї волі передали українській стороні двох жінок - суддю Анжеліку Преснякову і журналістку Ольгу Сворак. Офіційні представники України у переговорах щодо звільнення полонених цю інформацію поки що не підтверджували.

Зазначимо, у заручниках на неконтрольованій Україною території утримують 110 осіб.

27 грудня повідомлялося, що угруповання "ДНР" та "ЛНР" на двох готові повернути Україні 47 заручників в обмін на 690 підозрюваних в тероризмі громадян.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 697 | Додав: adminA | Теги: окупанти, кількість українських заручників, заниження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]