Пт, 2024-04-19, 09:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:31
Опозиція не дала і не дасть Київраді зібратися
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк запевняє, що опозиція не дасть більше Київраді проводити засідання. Про це він заявив журналістам після того, як секретар столичної міськради Галина Герега закрила сесію Київради. "У киян вкрали право вибору свого мера і своїх депутатів. Їхній термін повноважень завершився. 5 років – це 5 років, а не 7 і не 10", - заявив Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зрозуміло, що Янукович теж хоче перенести свої вибори з 15-го на 20-й рік", - переконаний він.

Яценюк також назвав інсинуаціями заяви провладних депутатів, що через дії опозиції медики і вчителі не отримають соціальних виплат.

"Все це – інсинуації. Державне казначейство фінансуватиме все, що передбачено. Тому нехай не дурять людей. І на метро, і на лікарів. А от якщо грошей нема, то вони, звісно, в усьому звинувачуватимуть опозицію", - заявив опозиціонер.

На запитання, коли будуть вибори Київради, Яценюк сказав, що це залежить від президента Віктора Януковича. "Він розуміє, що якщо він програє Київ, то програє президентські вибори", - переконаний опозиціонер.

"Я думаю, що наступної сесії (Київради) не буде, а якщо буде, то ми будемо поступати, як завжди (блокувати)", - заявив лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді.

Водночас представники партії "УДАР" Ірина Геращенко та Андрій Странніков повідомили, що їхня фракція звернеться до Вищого адмінсуду щодо бездіяльності Верховної Ради у питанні призначення виборів у Києві. "Сьогодні ми ухвалили це рішення на засіданні фракції – і найближчим часом він (позов) буде направлений до суду", - заявили в УДАРі.

Герега: Київрада може зібратися на позачергову сесію

Секретар Київської міської ради Галина Герега не виключає можливість проведення позачергової сесії Київради. "Ви знаєте, все можливо", - заявила Герега на брифінгу,.

"Безумовно, Ми будемо з депутатами та головами фракцій радитися. Будемо працювати з киянами. Якщо буде потреба в цьому - ми проведемо позачергову сесію, якщо ні - проведемо чергову сесію", - сказала вона.

Герега зазначила, що Київрада не змогла прийняти рішення, які були внесені до порядку денного в четвер. Зокрема, це стосується виплати надбавок працівникам бюджетної сфери, змін до бюджету щодо субвенції з держбюджету в сумі 100 млн грн на будівництво станції метро "Теремки" та реконструкції Поштової площі.

"Ці гроші пропадуть, ми не зможемо їх отримати", - підкреслила вона.

Довідка

30 травня Конституційний Суд України оприлюднив рішення, за яким наступні вибори до місцевих рад, нинішній склад яких був обраний на позачергових виборах, а також вибори сільських, селищних та міських голів, чиї безпосередні попередники були обрані на позачергових виборах, відбудуться одночасно на всій території України в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень рад та сільських, селищних, а також міських голів, обраних на чергових виборах 31 жовтня 2010 року.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради України.

У Верховній Раді було зареєстровано проект постанови №2175а, ініційований народними депутатами від "Батьківщини", яким пропонується призначити вибори мера Києва і депутатів Київради на 27 жовтня 2013 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: Київраді зібратися, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]