Пт, 2024-04-19, 22:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:14
Патріарх Грузії приїде до Києва відзначати День хрещення Русі
Інші останні Релігійні новини
Католикос-патріарх Грузії Ілля ІІ 23-30 липня відвідає Москву, Київ і Мінськ у зв’язку зі святкуванням Дня хрещення Русі. Про це повідомив митрополит Зугдідський і Цаїський Герасим Шарашенідзе журналістам у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"З нагоди 1025-річчя з дня Хрещення Русі в столицях Росії, України та Бєларусі відбудуться святкові заходи, на яких буде присутній Ілля ІІ разом із делегацією патріархії Грузії", - сказав він.

За інформацією митрополита, католикос-патріарх Грузії зустрінеться зі святішим патріархом Московським і всієї Русі Кирилом.

Він зазначив, що на зустрічі сторони обговорять питання щодо відносин Грузинської та Російської православних церков, а також обговорюватиметься тема Абхазії і повернення останків грузинських царів до Грузії.

Раніше повідомлялось, що президент Росії Володимир Путін приїде до Києва на святкування 1025-річчя хрещення Русі 27-28 липня. Про це розповіло джерело в оргкомітеті з підготовки свята: "Але ми поки що не знаємо подробиць візиту, і невідомо, чи буде Володимир Володимирович, скажімо, на богослужінні в Лаврі або на молебні на Володимирській гірці".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 944 | Додав: nowyny | Теги: патріарх грузії, День Хрещення Русі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]