Пт, 2024-03-29, 04:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:27
Патріотичну драму "Філіжанка по колу" Держкіно повністю профінансує. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Державне агентство України з питань кіно 6 грудня уклало контракт з компанією "Ап Юей Студіо" про надання кінопроекту "Філіжанка по колу" державної фінансової підтримки розміром 835,7 тис. грн, що й становить загальну вартість виробництва фільму.

Про це повідомляє прес-служба агентства у вівторок 6 грудня.

"Кінопроект короткометражного фільму "Філіжанка по колу", який за жанром є патріотичною драмою, став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно. Режисер і автор сценарію фільму - Олександр Солдатов, продюсер - Поліна Бушинська. Випуск стрічки очікується восени 2017 року", - зазначається в повідомленні.

У період, коли починається війна, герой постає перед вибором: обрати оманливий внутрішній комфорт чи усвідомити себе як частину своєї країни і стати творцем власної долі.

За словами режисера фільму, ключовим моментом історії є не патріотична чи героїчна пропаганда.

"Це історія про унікальне явище для сучасної України. Явище, на жаль, універсальне для всього світу, - прихід війни у мирне життя, її одночасну присутність і повне заперечення у головах людей", - розповідає Солдатов.

Презентація кінопроекту під час конкурсного відбору Держкіно.

Раніше повідомлялося, що Державне агентство України з питань кіно підписало державні контракти на виробництво трьох фільмів, що є переможцями Восьмого конкурсного відбору. Дві стрічки – повнометражні документальні, одна – короткометражна.

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 709 | Додав: adminA | Теги: Держкіно, патріотична драма Філіжанка по колу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]