Чт, 2024-03-28, 19:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
Підписали трирічну угоду про вільну торгівлю Євразійський економічний союз і Іран
Інші останні Новини світу

Країни Євразійського економічного союзу і Іран у четвер, 17 травня, підписали в столиці Казахстану Астані тимчасову угоду про зону вільної торгівлі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства національної економіки Казахстану.

"За підсумками переговорів, які велися з 2016 року, досягнуто домовленості про зниження імпортних мит у взаємній торгівлі терміном на три роки між державами-членами ЄАЕС і Іраном щодо низки затверджених товарів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця угода поліпшує умови доступу країн ЄАЕС до іранського ринку, даючи можливість постачати такі товари експортного інтересу Казахстану, як яловичину та баранину, нут, сочевицю, горох, ячмінь, кукурудзу, масла рослинні, макарони, кондитерські вироби, сталевий прокат, рейки, акумулятори, арматуру, труби та інші. Ці товари тепер можна буде експортувати за більш пільговими умовами, ніж ті, що Іран надає іншим країнам.

Також угода створює стабільні умови і правила торгівлі з Іраном, зазначають в Астані. Положення документа регулюють застосування санітарних і фітосанітарних заходів та технічних бар'єрів у торгівлі, митних процедур і правил визначення країни походження товарів.

"Надалі сторони розглянуть доцільність переходу до повноформатної угоди про зону вільної торгівлі згідно з правилами СОТ", - заявила казахська сторона.

Як відомо, членами ЄАЕС є Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія і Киргизстан. Днями Молдова отримала статус спостерігача при ЄАЕС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 701 | Додав: adminA | Теги: угода, вільна торгівля, Євразійський економічний союз і Іра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]