Чт, 2024-04-18, 16:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:04
Платити податок на Wi-Fi можуть змусити українців
Інші останні Економічні новини
Українська влада пропонує стягувати додаткову плату за ввезення в країну пристроїв, що підтримують Wi-Fi. Таку пропозицію внесла Нацкомісія з регулювання зв'язку (НКРЗ), передає http://censor.net.ua/news/248169/v_ukraine_hotyat_vvesti_nalog_na_wifi?utm_source=uainfo&utm_medium=informer&utm_content=link&utm_campaign=uainfo з посиланням на газету "Капітал".

Якщо зараз пристрої з модулем Wi-Fi можна ввозити без отримання дозволу Українського державного центру радіочастот, то незабаром такий документ знадобиться, якщо в країну ввозиться партія з більш ніж чотирьох пристроїв. Дозволи будуть платними і становитимуть 10 грн (1,25 дол) з кожного пристрою. Розщедритися змусять не тільки офіційних імпортерів, а й українців, які купують техніку в закордонних інтернет-магазинах.

Зокрема, доплатити доведеться при ввезенні планшетів, комп'ютерів, бездротових клавіатур і мишок, 3D-окулярів, принтерів, веб-камер, моніторів та іншої побутової техніки з Wi-Fi. Зараз обмеження діють тільки для ноутбуків.

Причина пильної уваги влади до таких пристроїв нібито полягає в тому, що через їхнє стрімке поширення Wi-Fi-діапазон виявився сильно "засмічений" радіосигналами. Це, зокрема, заважає інтернет-провайдерам якісно надавати послуги бездротового інтернет-доступу. Найбільше перешкод створюють домашні маршрутизатори, або роутери.

Процес введення додаткової плати при імпорті Wi-Fi пристроїв може забрати три місяці.

Нагадаємо, у листопаді минулого року повідомлялося, що уряд має намір посилити контроль над продажем високоліквідних імпортних товарів на внутрішньому ринку України.

Звинувативши платників єдиного податку в реалізації незаконно ввезених на митну територію ювелірних виробів, годинників та електроніки, чиновники хочуть зобов'язати бізнес застосовувати касові апарати з паралельним обліком витрат на придбання таких товарів.

У червні 2013 року стало відомо, що Кабмін має намір внести зміни до постанови №992, які передбачають запровадження спецзбору з імпортерів та виробників техніки.

Зокрема, пропонується обкласти податком плеєри, музичні центри, магнітофони, жорсткі та оптичні диски, автомагнітоли, відеомагнітофони, DVD-програвачі, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, лазерні диски, карти пам'яті, флеш-карти та касети.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: податок на Wi-Fi, українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]