Пт, 2024-04-19, 20:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:44
По дорозі до ЄС Україну просять не відступати
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Лідери Європейської народної партії (ЄНП) заявляють про стурбованість розвитком останніх політичних подій в Україні, повідомляє УНІАН.

"Закликаємо керівництво України вжити необхідних заходів для виконання критеріїв Ради ЄС від 10 грудня 2012, включаючи звільнення Юлії Тимошенко і ухвалення відповідних законів Верховною Радою для того, щоб угода про асоціацію була підписана під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі", - йдеться у спільному прес-релізі партії.

Свої підписи під документом поставили президент ЄНП Вільфред Мартенс, віце-президент ЄНП, депутат Європейського парламенту Яцек Заріуш-Вольські, голова комітету з закордонних справ Європарламенту і віце-президент ЄНП Анка Боагью.

Лідери ЄНП відзначили, що успіх саміту у Вільнюсі залежить від поваги до європейських цінностей владою України і закликали "звернути з негативного шляху до Саміту у Вільнюсі". Крім того, вони закликали Європейську комісію зробити чітку заяву, що згадані вище умови є обов'язковими для успіху саміту у Вільнюсі.

Як відомо, саміт Східного партнерства, на якому може бути підписана угода про асоціацію України з Євросоюзом, відбудеться у Вільнюсі (Литва) 28-29 листопада 2013 року.

Нагадаємо, 10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС визначилась із порядком денним на 2013 рік, в якому заявила про готовність підписати Угоду про асоціацію з Україною під час Вільнюського саміту Східного партнерства, запланованого у листопаді 2013 року, за умови прогресу у справі зміни виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ.

Зокрема, мова йшла про звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, реформу прокуратури, яка не проводилася з 1995 року, та ухвалення Виборчого кодексу.

Європейський Союз розробив 19 критеріїв, виконання яких дозволить Україні підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Цей список не має офіційної назви - представники Євросоюзу згадують про нього як про "19 індикаторів" (19 benchmarks), або про "список Фюле".

Кабінет міністрів оприлюднив свою версію списку індикаторів, відповідність яких має дозволити підписати Угоду про асоціацію України з Євросоюзом.

Додамо, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле не сумнівається в тому, що Вільнюський саміт Східного партнерства стане місцем підписання Угоди про асоціацію з Україною.

У свою чергу міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що Україна ще не готова до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це він заявив 24 червня перед засіданням міністрів закордонних справ країн ЄС в Люксембурзі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: По дорозі до ЄС Україну просять не | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]