Вт, 2024-04-16, 17:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
По всій лінії зіткнення у зоні АТО встановлена тиша – СЦКК. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу 23 грудня російсько-окупаційні війська продовжили обстріли наших позицій на всіх напрямках, повідомляє прес-центру штабу АТО на сторінці в Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку з 122 мм артилерії, 120-ти і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем проросійські бойовики багаторазово вели вогонь по Широкиному, Лебединському, Талаківці і Водяному. Новотроїцьке обстріляли з гранатометів, а Широкине - з озброєння БМП.

Поблизу Водяного бойовики атакували наші позиції, однак після відкриття вогню у відповідь відступили.

На Донецькому напрямку з 152-мм артилерії були обстріляні наші позиції в районі Червоного орача і Північного. Вогонь 122-мм артилерії, мінометів, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів зафіксовано в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. З мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем були обстріляні Авдіївка, Новолуганське, Південне, Новоселівка Друга і Верхньоторецьке. З 152-мм артилерії окупанти в черговий раз обстріляли Миронівку.

Тричі бойовики намагалися атакувати наші позиції в районі Світлодарської дуги, і кожен раз змушені були, забираючи поранених, відступати.

На Луганському напрямку під вогонь реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" потрапило Сизе. З 152 мм артилерії бойовики обстріляли Троїцьке і двічі - Новозванівку. З 120 мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї обстрілювали українські позиції біля Троїцького, Новоолександрівки, Жовтого, Лобачевого і Станиці Луганської.

Всього протягом доби зафіксовано 50 обстрілів, з них 2 - по населених пунктах.

Внаслідок обстрілу бойовиками Торецька пошкоджено два будинки

Внаслідок обстрілу бойовиками прифронтового міста Торецьк Донецької області пошкоджено два будинки.

Як повідомили у Торецькому відділенні поліції Донецької області, вчора, 23 грудня, о 21.50 с. Північне Торецька зазнало обстрілу з боку бойовиків. Обстріляний район розташований на околиці населеного пункту.

"На теперішній час зафіксовано пошкодження двох будинків по вул. О. Кошевого, пошкоджено вікна, дахи будівель та огорожу", - йдеться у повідомленні.

Обстріл населеного пункту кваліфіковано за ст. 258 "Терористичний акт" Кримінального кодексу України.

За даними поліції, правоохоронці сьогодні зранку відновили роботу з фіксації та документування наслідків артобстрілу бойовиків. Слідчо-оперативна група поліції перебуває на місці події, надає допомогу мирним мешканцям. Жертв та постраждалих внаслідок обстрілу немає.

СЦКК: бойовики дотримуються домовленості про припинення вогню

Бойовики дотримуються раніше узгодженого режиму припинення вогню. Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Анатолій Петренко.

"Станом на ранок 24 грудня українська сторона СЦКК підтверджує введення всеосяжного, стійкого, безстрокового припинення вогню, починаючи з 00.00 24 грудня 2016 р. По всій лінії зіткнення встановлена ​​тиша", - повідомляє прес-центр штабу АТО.

Також відзначено, що офіцери української сторони СЦКК продовжують моніторинг і спостереження за дотриманням режиму припинення вогню. Про будь-які зміни в обстановці буде негайно проінформовано СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, 21 грудня в Мінську сторони домовилися про стійкий режим припинення вогню на Донбасі з півночі 24 грудня.

Глава МЗС Великої Британії закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися режиму припинення вогню

Державний секретар у закордонних справах і справах Співдружності Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон закликав сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися режиму припинення вогню, який набув чинності з 00.00 24 грудня. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті британського зовнішьополітичного відомства.

"Я вітаю оголошення про припинення вогню на сході України, де спостерігається особливо високий рівень насильства останніми днями. Цей конфлікт продовжує здійснювати руйнівний вплив на мільйони людей, які живуть по обидва боки від лінії зіткнення. Я настійно закликаю всі сторони дотримуватися режиму припинення вогню і використовувати його як основу для досягнення прогресу в побудові міцного миру на сході України в 2017 році", - зауважив Джонсон.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: СЦКК, зона АТО, вся лінія зіткнення, Тиша | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]