Вт, 2024-04-23, 09:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Попри рішення Трампа ЄС не збирається виходити з ядерної угоди з Іраном
Інші останні Новини Європейського Союзу

  ЄС залишається відданим ядерній угоді з Іраном і не збирається виходити з неї, незважаючи на рішення президента США вийти з угоди.

Про це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

"Як ми завжди говорили, ядерна угода не є двосторонньою угодою, і не в силах жодної окремої країни припинити її в односторонньому порядку", - заявила Могеріні після заяви президента США Дональда Трампа щодо ядерної угоди.

"До тих пір, поки Іран як і раніше продовжуватиме виконувати свої зобов'язання, пов'язані з ядерною зброєю, Європейський Союз буде залишатися прихильним до повного та ефективного виконання ядерної угоди", - наголосила вона.

При цьому Могеріні висловила особливу стурбованість оголошенням Трампа щодо нових санкцій і анонсувала консультації з партнерами з цього питання найближчим часом.

Глава Європейської ради Дональд Туск у Твіттері також прокоментував рішення президента США Дональда Трампа про вихід із ядерної угоди з Іраном.

"Політика Дональда Трампа з іранської угоди і торгівлі зустріне єдиний європейський підхід. Лідери ЄС обговорять обидва питання на саміті в Софії на наступному тижні", — написав Туск.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про вихід США з ядерної угоди з Іраном.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: Іран, ЄС, трамп, ядерна угода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]