Чт, 2024-03-28, 16:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Порошенко - нацизм переміг насамперед український солдат
Інші останні Офіційні новини

  Нацизм переміг насамперед український солдат, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко відзначає внесок українського народу в перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

"Маршали і генерали, українці за походженням, очолювали майже половину з п'ятнадцяти фронтів, серед радянського генералітету періоду Другої світової війни - близько трьохсот українців. Але, на моє тверде переконання, нацизм переміг насамперед український солдат. Солдат, якої би нації він не був, солдат, який боровся не за Сталіна, а за свою землю, за свій край, за свою сім'ю. Без мільйонів солдат, солдат-українців на полях Другої світової війни світова війна не закінчилася б, швидше за все вона б тривала набагато довше", - сказав Порошенко під час церемонії складення військової присяги військовослужбовцями 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України в середу в Києві, передали в прес-службі глави держави.

За словами Порошенка, Україна через своє геостратегічне положення стала одним з основних плацдармів Другої світової війни.

"Протягом тридцяти п'яти місяців на її території велися активні бойові дії регулярних військ", - зазначив президент.

Він нагадав, що в результаті ворожої окупації від куль карателів, холоду і голоду втратили життя мільйони мирних жителів.

"Наш народ, знекровлений передвоєнної колективізацією, Голодомором, Великим терором тридцятих років - у полум'ї всесвітньої людської катастрофи втратив кожного п'ятого сина і дочку", - наголосив президент.

За словами глави держави, майже півтори тисячі сіл спалили гітлерівці на українській землі, осквернили українські святині, зруйнували сотні підприємств, установ освіти та культури, пам'яток архітектури.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, український солдат, нацизм, перемога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]