Вт, 2024-04-23, 14:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
Порошенко - Україна видворить тринадцять російських дипломатів
Інші останні Офіційні новини

Україна видворить тринадцять російських дипломатів - Порошенко

У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері Україна в координації з країнами ЄС ухвалила рішення про видворення 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко у своєму Фейсбуці.

"У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками, та в координації з країнами ЄС, ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися. Бо як відомо, наші дипломатичні стосунки з РФ де-факто заморожені", - зазначив Президент.

За його словами, Росія отруєнням Сергія Скрипаля у Великій Британії вкотре підтвердила своє зневажливе ставлення не лише до суверенітету незалежних держав, а й до цінності людського життя. Президент додав, що Україна відчуває це щодня в окупованому українському Криму та на Донбасі.

Крім того, він зауважив, що важливо не обмежуватися символічними жестами.

"Наступний крок - збільшення ціни для Москви за вчинені міжнародні злочини, включно через посилення персональних, фінансових та економічних санкцій", - підкреслив Порошенко.

Глава держави наголосив, що спільна відповідь Кремлю і надалі має бути рішучою та жорсткою для недопущення нових людських трагедій та забезпечення поваги до норм міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Вони перебувають у критичному стані.

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

У понеділок, 26 березня США та 14 європейських країн оголосили про вислання російських дипломатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: тринадцять російських дипломатів, Порошенко, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]