Сб, 2024-04-20, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:11
Про розробку РФ біологічної й хімічної зброї Україна повідомила НАТО
Інші останні Новини України

  Дослідницька установа активно закуповує та проводить дослідження, що вказують на розробку нових бойових отруйних речовин з властивостями нервово-паралітичних газів.

Українська делегація в ПА НАТО передала партнерам доповідь щодо розробки Росією біологічної та хімічної зброї. Про це повідомила голова постійної делегації України в ПА НАТО Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

"Як мінімум останні три роки Росія веде дослідження вірусів геморагічних лихоманок, зокрема Ебола та Марбург, видаючи це за спроби розробки вакцин. Насправді мова йде про повернення до радянських розробок поєднання Ебола з вірусом віспи. Це підтверджує аналіз більш ніж п‘яти тисяч позицій державних закупівель та наукової активності декількох російських установ, що знаходяться під МО РФ", - заявила Фріз.

Окрім цього, інша дослідницька установа активно закуповує та проводить дослідження, що вказують на розробку нових бойових отруйних речовин з властивостями нервово-паралітичних газів.

Варто зазначити, що аналогічна доповідь була передана також до штаб-квартири Альянсу.

Нагадаємо, 26 квітня спецслужби Франції підтвердили використання Асадом хімічної зброї в Ідлібі. Окрім того, організація із заборони хімічної зброї підтвердила застосування зарину під час хімічної атаки в Сирії.

Уряд президента Сирії Башара Асада заперечує використання хімічної зброї і звинувачує повстанців у застосуванні забороненого озброєння. Водночас розслідування, проведене під керівництвом ООН, засвідчило, що сирійські урядові сили використовували хлор як зброю щонайменше тричі між 2014 і 2015 роками.

Представник Великої Британії при ООН Метью Райкрофт заявив, що британські експерти виявили зарин, або речовину, схожу на зарин, в зразках, взятих з місця смертельної атаки в Сирії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: НАТО, розробка РФ, біологічна й хімічна зброя, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]