Пт, 2024-04-19, 17:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:37
Рада закликала світ визнати Голодомор геноцидом. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Парламент ухвалив постанову "Про звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду Українського народу" (№ 3525).

За дане рішення проголосували 233 із 310 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

У зверненні Верховна Рада просить держави світу визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу. Нагадується, що Голодомор забрав мільйони людських життів.

"Злочинний комуністичний тоталітарний режим шляхом насильницького вилучення продовольства, блокади сіл та цілих районів, заборони виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресій щодо незгодних зумисне створив для українців такі життєві умови, що були розраховані на їхнє фізичне знищення. Така політика режиму – злочин проти людяності відповідно до Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року про запобігання злочину геноциду і покарання за нього", - сказано у зверненні.

У документі наголошується, що сьогодні Україна знову стала "жертвою агресії сталінських послідовників із Кремля".

"Україна протистоїть не лише агресії зі сходу, а й масштабній інформаційній навалі, опертій на брехню. Агресор знову вибудовує стіну пропаганди, щоб приховати свої злочини. І сьогодні, як і вісім десятків років тому, Україна потребує слова правди, щоб світ знав", - підкреслюється у зверненні.

Разом з тим Верховна Рада висловила глибоку подяку усіх тим, хто проривав вибудовану комуністичним тоталітарним режимом залізну завісу пропаганди і брехні, усім тим, хто зберігав пам’ять про трагедію, яку пережив український народ, і усім тим, хто по крихтах відновлював правду про Голодомор.

Також парламент висловив подяку усім державам світу, які сьогодні підтримують Україну у протистоянні з агресором, усім, хто доносить правду про події в Україні до світової громадськості.

Крім того, нагадується, що Верховна Рада Законом України "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні" від 28 листопада 2006 року визнала Голодомор злочином геноциду проти українського народу, а Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" від 9 квітня 2015 року засудила комуністичний тоталітарний режим як злочинний.

Нагадаємо, що День пам'яті жертв Голодоморів встановлений в Україні в четверту суботу листопада. В цьому році свічки пам'яті за жертвами Голодомору запалили 26 листопада.

23 країни офіційно засудили і визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Зазначимо, що Канада стала першою західною країною, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще в 2008 році. А цьогоріч 25 листопада в парламенті Канади закликали пам'ятати про жертви Голодомору.

Нагадаємо, що масштаби Голодомору були приховані Компартією СРСР. Після проголошення Україною незалежності в 1991 році були розсекречені радянські архіви. Це призвело до того, що в 2003 році в спільній заяві ООН, яку підписала і Росія, було оголошено, що Голодомор забрав життя мільйонів безневинних людей. У жовтні 2008 року Європарламент визнав Голодомор злочином проти людяності.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: рада, голодомор, геноцид, світ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]