Чт, 2024-04-25, 10:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:25
Рада запровадила векселі для розрахунку за боргами бюджету
Інші останні Економічні новини
Верховна Рада проголосувала за основу та в цілому за проект закону щодо оформлення боргів у 2013 році фінансовими казначейськими векселями. "За" відповідний законопроект №2290-а Валерія Омельченка (Партія регіонів) проголосувало 244 народних депутати, повідомляє "Економічна правда".

Як повідомлялося, векселі планується випускати на термін до п'яти років, але погасити їх можна буде раніше - в рахунок оплати податкових зобов'язань.

Як зазначається, це вже третій поданий законопроект, прийняття якого дозволить почати оформлення векселів.

Як повідомляється, депутат запропонував надати Кабінету міністрів право реструктуризувати в держбюджеті-2013 "фактичну бюджетну заборгованість з визначеним ним витрат держбюджету, яка виникла на 1 січня 2013 року" шляхом видачі фінансових казначейських векселів. Термін їхнього обігу становитиме до п'яти років.

Одночасно за допомогою векселів можна буде в 2013 році здійснювати відшкодування податку на додану вартість.

Як повідомлялося, 14 травня Рада не схвалила законопроект про запровадження фінансових векселів. Законопроектом передбачалося надати право уряду відшкодовувати ПДВ і погашати кредиторську заборгованість векселями.

У той же день, Рада прийняла за основу (в першому читанні) зміни до Податкового кодексу щодо вдосконалення процедури стосовно фінансових векселів.

Запровадження векселів на повернення ПДВ негативно вплине на економічну ситуацію в Україні, визнав раніше нардеп-"регіонал" Григорій Смітюх.

"Безперечно, що введення векселів, з одного боку, негативно може позначитися на економічних процесах в Україні, з іншого боку, вона дає можливість вирішити цілу низку питань, які сьогодні накопичилися у держави протягом останніх кількох років, не тільки за нинішнього уряду, а й за урядів, які були до нас", - розповів парламентар.

Народний депутат від фракції ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко раніше заявляв, що українців укотре буде ошукано на гроші шляхом запровадження в країні системи векселів.

"Мова йде про малий та середній бізнес в першу чергу, оскільки ніхто не буде розраховуватися з бізнесменами грошовими коштами - будуть розраховуватися нікому не потрібними папірцями", - зазначив Мірошниченко.

Нардеп підкреслив, що повернути за ці "папірці" гроші зможуть лише наближені до уряду люди.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 947 | Додав: adminA | Теги: рада, розрахунку за боргами бюджету, векселі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]