Пт, 2024-04-26, 20:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
Раду опозиція заблокувала через призначення Копиленка до ЦВК. Тягнибок і Рибак б'ються за мікрофон
Інші останні Політичні новини

Народні депутати опозиції - фракцій "УДАР", "Батьківщина" і "Свобода" - окупували трибуну Верховної Ради України. Голова Верховної Ради України Володимир Рибак зажадав, щоб парламентарі зайняли свої місця. "Бійки не буде", - сказав він.

Опозиціонери на чолі зі своїми лідерами залишилися біля трибуни, з якої виступає голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Після цього Рибак покинув президію і продовжив проводити засідання безпосередньо із сесійної зали.

"Якщо заблокуєте тут, я перейду в зал і поставлю питання на голосування із зали. По-іншому - не буде. Блокуйте", - сказав Рибак опозиціонерам, які протестують проти голосування про призначення нового члена Центрвиборчкому.

Спікер покинув своє робоче місце у президії, передав матеріали для засідання своїм колегам у сесійну залу. У президії стоять депутати опозиційних фракцій, лідер "Свободи" Олег Тягнибок відвернув від спікера мікрофон, щоб той не зміг оголосити початок голосування.

Рада призначила нового члена ЦВК. Яценюк: це для фальсифікації президентських виборів

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що зміна члена Центральної виборчої комісії спрямована на фальсифікування майбутніх виборів 2015 року. "Фальсифікація президентських виборів 2015 року. Саме це основне завдання - призначити нового члена ЦВК, обрати нового голову ЦВК, і буде все, як у 2004-му, коли голосували по-одному, а результати голосування були визнані ЦВК зовсім інші", - сказав він, виступаючи з парламентської трибуни в четвер.

"Ми вважаємо, що це спроба Віктора Януковича вкрасти голоси українців через незаконну зміну голови ЦВК", - заявив Яценюк.

Він підкреслив, що голосування за відставку голови ЦВК було незаконним, тому що в середу під час консультацій у голови Верховної Ради голова Верховної Ради заявив про те, що у Верховній Раді немає заяви Володимира Шаповала про відставку його з посади члена ЦВК.

У свою чергу Рибак заперечив: "Я такої заяви ніколи не робив... Це брехня", на що Яценюк парирував: "Ви сказали, що не маєте уявлення".

При цьому Яценюк продовжував наполягати, що заяви Шаповала немає: "Прочитайте особисту стенограму Рибака! Він сказав: чоловік попросив його звільнити, але заяви немає" і зажадав негайних політичних консультацій.

4 липня Верховна Рада України припинила повноваження члена ЦВК, голови комісії Шаповала. Після цього нардепи ухвалили рішення про призначення Олександра Копиленка членом Центральної виборчої комісії. За таке рішення в четвер проголосували 236 народних депутатів з 386 зареєстрованих в залі.

Експерти припускають, що саме Копиленка буде обрано головою Центрвиборчкому замість Шаповала.

Як повідомлялося, Шаповалу 25 травня виповнилося 65 років, що є критичним для державного службовця. Шаповал запевняє, що готовий до будь-якого рішення з приводу свого подальшого перебування на держслужбі (у ЦВК).

У червні президент України Віктор Янукович вніс до парламенту подання про звільнення Шаповала від повноважень ЦВК у зв'язку з досягненням ним 65-річного віку. Іншим поданням глава держави запропонував на посаду члена ЦВК кандидатуру Олександра Копиленка.

Довідка

Копиленко народився 1961 р. в Києві. У 1983 р. закінчив факультет міжнародних відносин і міжнародного права (відділення міжнародного права) Київського державного університету ім. Тараса Шевченка.

Протягом 1983-1990 рр. працював в Інституті держави і права ім. Корецького НАНУ, з 1990 р. - в апараті Верховної Ради України, де пройшов шлях від старшого консультанта до заступника керівника юридичного управління. У 1998-2002 рр. обіймав посаду радника голови ВР. З 2002 р. Копиленко працює директором Інституту законодавства ВР. У 2001-2008 рр. паралельно був віце-президентом Національної академії правових наук України. Член-кореспондент Національної академії наук України (2006), дійсний член Національної академії правових наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: Копиленка до ЦВК, Тягнибок і Рибак, опозиція заблокувала Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]